Този 15-и кръг на Първа лига ще донесе щастие в един от големите български градове. Става въпрос за Враца, където местните фенове най-после ще могат да гледат отново елитен футбол на стадион "Христо Ботев".

Техният любим Ботев се завърна в елита, но беше принуден да домакинства първите си двубои далеч от дома, защото нямаше осветление на съоръжението си. Е, такова вече има и изгнанието за врачани приключи.

Досега те домакинстваха в Монтана, а на стадион "Огоста" определено не се чувстваха комфортно. И статистиката категорично доказва това. Защото за седемте си мача там, момчетата на Сашо Ангелов записаха само две победи.

А ако не друго, то Ботев винаги се е славел като корав домакин. И фактът, че от тези седем мача загуби четири, само доказва колко е било необходимо на отбора да се завърне в родния си дом пред екзалтираната публика.

За да свърши изгнанието далеч от "Христо Ботев" жест направи и съперникът Дунав. Русенци, които също при завръщането си в елита трябваше да играят далеч от дома заради липса на осветление, влязоха в положение на врачани.

Те се съгласиха битката да се проведе във Враца, въпреки че все още има леки довършителни работи по поставянето на осветлението. И като жест от страна на Ботев за този ход на Дунав, всеки гостуващ фен ще влезе без пари.

И така, с този кръг ще видим завръщането на една легенда - един от най-трудните за гостуване стадиони в България - "Христо Ботев" във Враца.