Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов призна, че желае трансфер в чужбина. От известно време постоянно се говори за негово преминаване зад граница, но такова все не се случва. И все пак мечтата му е да заиграе пак в странство.

"И аз съм се замислял много пъти над това нещо и го желая. Надявам се да се получи и да отида зад граница. Говорил съм многократно с мои колеги, които са в чужбина, просто там има по-голямо спокойствие и по-голямо уважение", заяви Стоянов пред DIEMA SPORT.

Най-голямото му желание за подобен ход са често необоснованите критики по негов адрес, а и по адрес на вратарите като цяло, за изявите им по родните терени.

"Неуважение към мен, към професията ми, към моите колеги е недопустимо, защото само ние си знаем през какви лишения и травми минаваме и накрая излиза някой голям специалист пред телевизора или компютъра и ти омаловажава работата. Това е доста болно."

"По-лошото в случая е, че хората се влияят и накрая се чувстваш малко недооценен и се замисляш защо изобщо го правиш. Така че се надявам да се сбъдне мечтата ми и ще видим къде ще е добре за мен и семейството ми. Въпросът е да дойде нещо реално, което да устройва и мен, и клуба. Тогава вече ще можем да коментираме", заяви Стоянов и продължи с коментара си за критиките, които се изсипаха по негов адрес в последните седмици.

"Чист хейт, разни знайни и незнайни специалисти коментират неща, които не са им ясни, тъй като вратарската работа е доста специфична и дори хора, които са играли футбол на топниво не разбират от вратарския пост, тъй като не са играли на този пост".

"Изсипаха се доста необосновани критики към мен, които за мен, лично, не бяха реални. Имаше и заслужени, взел съм си бележка за тези работи, но доста от нещата бяха умишлени и целенасочено направени", сподели Стоянов пред DIEMA SPORT.


Качи видео или снимка с хаштаг #фенсектор и #fansector в някоя от социалните мрежи, а ние ще направим ще популяризираме твоите емоции. 

Просто бъди активен. Ако нещо те впечатли, заснеми го и го качи. От там насетне ние сме на ход. 

Ние искаме да видим събитието през твоите очи. Позволи ни да го направим! #фенсектор и #fansector