Старши треньорът на Пирин Милен Радуканов бе щастлив след успеха над Нефтохимик и специално похвали своите играчи, които нарече "моите герои".

"Началото си беше много добро, но направихме една грешка и допуснахме гол. Искам да поздравя футболистите, това са моите герои. За една седмица изиграха доста тежки 3 мача, поздравявам ги и поздравявам публиката", заяви Радуканов.

Пирин обърна Нефтохимик и се бетонира в елита

"Бяхме по-агресивни, организация на играта, шансове, търсихме гола. Надиграхме ги по всички показатели. Имаха едно положение пак след наш подарък. Смятам, че не са ни надиграли."

"По-различно е, защото бяхме много уморени. Ние играхме с Ботев, беше важно да победим с оглед на точките, които трупаме. През 94-а има такава серия, 7 поредни победи, тогава бях играч, сега са пет. Караме стъпка по стъпка."

"Никога нищо не считам докато не свирне съдията. Докато има точки за раздаване, ще играем отговорно, мотивирано. Имам много нови изисквания към футболистите, те се стараят, искам още веднъж да ги поздравя. Те ме помолиха да посветим победата на господин Камбитов, който много ни помага. Специално тази победа е за него."

"Не обичам да се изхвърлям, караме стъпка по стъпка. Да изпълним първата цел, после имаме втора и трета."

"Разочароващото е, че не знаем кога ще играем с Берое. Ако ми кажете кога ще играем, мога да ви кажа нещо повече. Ще отидем да играем и да се надиграваме с отбора на Берое. Сериозен отбор, от водещите в България." В последствие Радуканов научи, че двубоят ще бъде в петък и отговори: "Чудесно, радващо е, че разбрахме, за да можем да си направим програмата."

"Искам да посветя тази победа на Краси Безински, легенда на Пирин, който ме прие в съблекалнята на ЦСКА преди 25 години, пращам му цялата позитивна енергия."