Вратарят на Берое Благой Макенджиев не беше в настроение да празнува, въпреки че спаси дузпа при нулевото реми с Дунав Русе, с което завърши 7-ият кръг на Първа професионална лига. Стражът призна, че не е доволен както от резултата, така и от играта на отбора, която не е била на познатата висота.

Със спасената дузпа в 79-ата минута Макенджиев си заслужи приза за Играч на мача, но наградата не го впечатли особено.

„Естествено, че не сме доволни. Като не побеждаваме, е нормално да не сме доволни. НЕ мисля, че показахме и най-добрата си игра. Надявам се в следващите мачове да бъдем по-добре и по-добре, за да печелим повече точки“, каза стражът.

„Не мисля, че е имало напрежение. Играха доста опитни играчи и в двата отбора. Да не играем някакви Шампионски лиги, европейски първенства, финали? От какво да има напрежение? Това беше мач от Първа лига, после идва следващият... Ако тръгнем да се напрягаме.“

„При дузпата имах и късмет. Не мисля, че това беше най-доброто изпълнение (от Диян Димов – б.р.).“

„Като цяло винаги сме разчитали на колектива, славим се с доста сухи мрежи през годините. Обратното също е вярно, че ни куца играта в нападение. Трябва да вкарваме, за да печелим точки.“

„Всеки мач е приоритет за нас, дори и контрола да е. Мачът за Купата по никакъв начин не се различава от останалите. Ще играем за победа“, добави Макенджиев.