Централният защитник на Нефтохимик Яни Пехливанов призна, че победата над Берое в четвъртия кръг на Първа лига кара него и съотборниците му да чакат с доста по-голям ентусиазъм шампионатния мач срещу Ботев Пловдив.

Бургазлии гостуват на „канарчетата“ в събота от 19 часа, като според 28-годишния Пехливанов имат амбиции да си тръгнат с нещо от срещата.

„След успеха над Берое настроението със сигурност е приповдигнато. Нормално е след двете загуби, втората от които много тежка, отборът да се сработва постепенно. С предишния мач показахме, че няма да сме боксова круша“, каза Пехливанов.

„Чувството да играя в елита сега е различно, защото на този стадион съм израснал. Бил съм и преди със „зелена“ фланелка, от дете съм тук.“

„От Ботев Пловдив познавам Крум Стоянов, играли сме заедно. Също и Лъчо Балтанов, който е контузен, затова му желая бързо възстановяване. Това е, други момчета не познавам. Сега ще гледаме видео и ще се запознаем.“

„Най-добре се чувствам като централен защитник. Ако съм играл на друг пост, то е, защото треньорите така са преценили и са ме пуснали. Експериментирахме и пробвахме. Отговорността да носиш капитанската лента е по-голяма. Благодаря на ръководството, че са ми гласували това доверие“, добави бранителят.