Дарко Тасевски, който направи сериозна футболна кариера в Левски, сега ще защитава цветовете на "белите" в дербито между двата тима, което ще се изиграе на 3 март на Националния стадион "Васил Левски".

"Футболист съм на Славия, искам моят отбор да спечели, нямам сантименти, малко е странно, но това е футболът, феновете едва ли ще са срещу мен, едва ли ще са негативни към мен, аз съм взел от Левски, но и съм дал на Левски. Бих си разменил фланелката с Живко (Миланов)", коментира той преди двубоя.

"От началото на този сезон Славия играе много добър футбол, създаваме положения, надявам се да продължим така и срещу Левски, изиграл съм едва 3 мача, но футболът в България ми харесва, променил се е, всеки отбор има хубав терен, хубав стадион, това е позитивна промяна", добави халфът на "белите".

"Левски има много проблеми срещу Славия в мачовете през годините, но успехът на "сините" над ЦСКА ще им даде самочувствие, приятно е да се тренира и играе в Славия. В Славия има доста качествени футболисти, Ради Кирилов играе силно, Янис Карабельов, Чунчуков, може да забравя някой, но има много талантливи млади футболисти", каза още Тасевски.

"Бих се зарадвал, но и не, нека да вкарам гола и ще видим", отговори Тасевски на въпрос, ако вкара гол на Левски дали ще се зарадва.