Нападателят на Ботев Враца Валери Божинов даде пространно интервю за Спортно шоу Гонг, говорейки за ситуацията около него. Дали продължава с Ботев Враца или ще смени клуба, имал ли е предложение от Левски, как вижда пролетния дял от шампионата в Първа лига, кой трябваше да е Футболист №1 на България за 2018.

"С ръководството съм се разбрал, ще седнем и ще подпишем договора, до края на сезона ще играя в Ботев Враца, мисля да тренирам добре, да направя една добра подготовка, да навляза във форма и да се чувствам добре. Ако имаше оферти, щяхте да разберете, през зимата трудно се правят трансфери, искам да съм в отбор, в който да се чувствам добре, тук го имам, ще дам максимално да направим така отборът да остане в Първа лига и аз да вкарам максимално много голове", коментира той.

"Няма футболист, който да не иска да играе в Левски, изкушение е за всеки един футболист, това е голям клуб, има уникална публика, това е голяма изкушение, водили сме разговори с треньора Славиша Стоянович, аз съм си левскар, обичам Левски, но той напусна", каза още Божинов.

"Няма нищо черно на бяло от Левски, разбрали сме се с ръководството на Ботев Враца, ако няма нещо друго. Знаете, че това е отбор, който идва от втория ешелон, доста футболисти има млади, и опитни и неопитни, трябва да сме реалисти и да се радваме на това, което сме направили. Няма да е лесно, но ако се трудиш няма как да не бъдеш възнаграден", каза още нападателят.

"Никога не съм се мешал в работата на треньора, не съм се мешал в тренировките, изживявам нещата, под адреналин, аз съм футболист, по-лесно ми изглежда да си треньор, но едва ли е толкова лесно", добави той по повод това дали мисли за треньорската професия.

"Първенството е доста завързано, точките между ЦСКА и Лудогорец са 6, Левски е на 10 точки, Лудогорец имат добри футболисти, нивото е много голямо, европейско, трудно ЦСКА и Левски ще успеят да изпреварят Лудогорец, но е футбол, всичко може да се случи. Винаги съм искал да вкарам гол на ЦСКА, не ми е фикс идея, когато си го поставиш така, то не се получава. Трябва да си концентриран, да дадеш максималното, да играеш със сърце и душа, с ЦСКА не ми се получиха нещата, но срещу Левски се забавлявах и ги победихме, не сме ги надиграли, но им вкарахме 3 гола. И Георги Петков, колко пъти му се случваха нещата, взе им титлата, Купата. Доста футболисти, които са играли в Левски са се доказали срещу тях. Пожелавам успех на Павката Колев в Левски, трябва му време. Трябва да го подкрепят всички левскари, да му се даде време, надявам се, да може човекът да помогне за израстването на клуба, постепенно Левски да се върне, където му е мястото. Има напрежение, тежко се играе в Левски, но когато Левски е силен и да играеш за него е винаги доста хубаво", каза още Божинов.

"Пожелавам си да съм жив и здрав, пожелавам си синът ми да поеме по моя път", каза още той.

"И Десподов, и Георги Петков, и Неделев бяха кандидати за спечелването, за мен Георги Петков трябваше да е №1, с всички тези рекорди със Славия, върна се и в националния отбор, на 42 години играе на такова ниво, да спечелиш Купата и да си в националния отбор, той е пример за всички нас, може да видим как тренира на 42 години, гредам как тренира, на такава възраст да тренираш така, няма как да е случайно", коментира Валери Божинов темата около избора за Футболист №1 на България.