Консултантът в Локомотив Пловдив Александър Станков даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той коментира целите, които си е поставил в Локо, какви са належащите задачи и цели поставени пред тима. Станков ще наблегне върху работата с Детско-юношеската школа на "смърфовете".

"Наблюдавах двубоя ЦСКА - Левски, като напрежение и емоция се получи, но футболът беше на втора позиция, много коментари след мача, преекспониране на съдийски решения, на съдийството след такива дербита, зрителите не се насладиха на високо качество на футбола. В България повече се акцентира на съдийството, коментира се, минава мача, и отново, тук обръщаме много голямо внимание на съдийството, някои път прекалено много се търсят съдийските грешки, като оправдание", започна Станков, изказвайки мнението си за дербито Левски - ЦСКА. 

"Интригата за титлата може да се завърже, Лудогорец даде шансове на конкурентите да се доближат до тях с представянето си от началото на пролетта, има интрига в първенството, идват още мачове, надявам се, да е интересно до последно, а не да е предрешено рано. Лудогорец доминираше в предните години, но сега индикациите, които дава са, че нещо не е баш така, както трябва, не искам да давам мнение и да коментирам. Но Лудогорец като качество и футболисти, има голяма разлика от ЦСКА и Левски", добави той.

"Има доста разлики, много хора, с които съм работил ги няма, но има и такива които са тук, за да се запази иддентичността на този клуб. Искам да наблегна на работата с ДЮШ, искам да помогна при подрастващите в Локомотив Пловдив,  да се наблегне на младите футболисти, да се обръща повече внимание на собствените кадри, не е невъзможно, оптимист съм за това начинание. Не съм прекратил треньорската си кариера, с господин Крушарски сме се разбрали, ако има оферта за мен от чужбина, която да ме удовлетворява, бих заминал. Не съм за малко в Локомотив, имам идеи, Славия доказа, че това не е невъзможно, защо да не е възможно и в Локомотив. Трябва да заложим на младите български футболисти, всеки говори на тази тема за младите футболисти, но никой не прави нищо", продължи Станков.

"Аз идвам в Локомотив да помогна, но фукцията на старши-треньор не трябва да се коментира, нямам намерение да ставам старши-треньор на Локомотив, няма как да стане. Такава ни е договорката, аз ги решавам нещата, но няма да бъда поставен под такъв натиск, трябва да е ясно на всички, на медии и на хора, които се вълнуват в Пловдив".

"Обичам мъжки разговори, очи в очи, някой път да се повишава тон, друг път да се говори спокойно. И Чавдар Цветков, и Христо Бонев, и Наско Узунов, които са дълги години в Локомотив, ако работят заедно могат да се получат големи неща. Исках да видя ситуацията с ДЮШ, при работата на треньорите няма проблеми, но условията за младите като терени не са добре, ще има огромни подобрения за работата с тях. Текат разговори за направата на нови 3 тревни терена, на които да тренират юношите на клуба".

"Акцентът е към първия отбор, но школата няма да бъде на заден план. Първият отбор не се представя добре на този етап, феновете не са доволни, очакват по-добри резултати, направихме сбирка преди няколко дни, трябва да завършим с максимален брой точки преди разделянето на първа шестица и втора осмица, има поставени задачи и трябва да се изпълнят. Треньорът трябва да си подготви отбора спокойно, всеки има задачи, за да няма размиване на отговорностите, за да има отговорности, всеки да се концентрира върху работата си по поставените задачи".

"Акрапович го познавам от 4-5 дни, всеки треньор си има собствен стил на работа, наблюдавал съм няколко тренировки, всеки треньор си е специфичен и си има определен стил на работа, той е треньорът на отбора, лицето на отбора".

"Винаги е имало напрежение между чужденци и българи, не трябва да седят нещата по такъв начин, този филм съм го гледал, Райков не е трябвало така да реагира, винаги има вратички да излиза информация от клуба, по-важното е какво казвам аз, какво казва треньорът, но не трябва да изтича информация от клуба", добави той.

"Ще се преследват и двете цели, седмото място не е невъзможна цел, футболистите имат задачи, знаят какво трябва да преследват, Купата е приоритет за отбора, и двете цели са трудни, но не са невъзможни, и двете ще се преследват от Локомотив. Изикванията трябва да са високи и реални", каза още Станков по повод целите пред Локомотив.