Локомотив Пловдив вгорчи 37-ия рожден ден на своята легенда Мартин Камбуров. Нападателят този път се изправи срещу любимия си клуб с екипа на Берое, но си тръгна с наведена глава от стадиона в Стара Загора, победен от доскорошните си съотборници с 2:1. 

Камбуров имаше своите шансове да се разпише, но така и не намери мрежата. Това стори Димо Бакалов за 1:0 в полза на Локо в 23-та минута, но още преди почивката заралии изравниха чрез Педро Еуженио. Но в 70-та минута Дино Мартинович оползотвори една контра на "железничарите" и им донесе втория пореден успех в шампионата. 

Това беше по-специален успех за "черно-белите", защото с него сложиха край на серията си от 9 двубоя без победа над този съперник. За последно те надделяха над него през август 2013 г. с 3:1, а автор на две от попаденията беше... Мартин Камбуров. 

Димо Бакалов грабна шампанското на Gong.bg

Бакалов: Много изстрадана победа за нас

Войнов: Момчетата разбраха какво е да носиш екипа на Локо

Томаш: Може би най-слабият мач на Берое, откакто съм начело

Двата тима направиха изключително интересна първа част, в която се захапаха от самото начало. Още в 3-та минута рожденикът можеше да открие резултата срещу тима, чиято легенда е, но след като навърза защитата на "смърфовете", стреля слабо от вратарското поле. 

Още един шанс се откри за старозагорци в 9-та минута. Тогава Мартин Райнов направи хубав пробив и центрира успоредно на голлинията, но защитата на "смърфовете" изчисти под носа на трима съперникови играчи. 

Малко след това дойде и първата ситуация, която разбуни недоволството на пловдивчани. В 16-та минута Симеон Райков центрира от пряк свободен удар, Милен Желев игра с ръка в наказателното поле, но реферът Никола Попов не видя ситуацията и не отсъди нищо. А основания да посочи бялата точка определено имаше. 

В тези минути гостите играеха доста по-добре и в 21-та минута бяха близо до гола. Тогава Иван Иванов върна твърде слабо топката към вратаря си, а Димо Бакалов я подгони, но в последния момент Перниш достигна кълбото и изчисти. 

Малко след това Камбуров изпусна пак за беройци и в ответната атака те бяха наказани. Антон Карачанаков се надцени и изпусна една топка в половината на Локо, като даде шанс за контра. 

При нея Симеон Райков перфектно намери Муса Мохамед на левия фланг, той центрира страхотно и качи топката на главата на Димо Бакалов, който изпревари Перниш и заби топката в мрежата му за 1:0. 

Последваха няколко опасни удара от дистанция и за двата отбора, но те така и не доведоха до попадение. Техни автори бяха Мартин Райнов за Берое и Веселин Марчев за Локо. В 35-та минута Симеон Райков се откъсна отляво в наказателното поле и стреля към далечната греда, но топката мина на сантиметри в аут. 

Малко след това дойде и подобаващият отговор на Берое. В 38-та минута Антон Карачанаков се реабилитира за грешката при гола на Локо. Тогава той проби до наказателното поле и сложи топката на главата на нисичкия Педро Еуженио, който се разписа, след като изпревари двама защитници и заби топката неспасяемо за Пиргов - 1:1. 

Това беше всичко интересно преди почивката. А след нея първият шанс беше за Локо, но ударът на Симеон Райков от границата на наказателното поле беше спасен от вратаря на старозагорци. 

Домакините отвърнаха в 50-та минута. Тогава Мартин Камбуров центрира от границата на вратарското поле и намери на далечната греда Педро Еуженио, чийто удар с глава обаче този път не затрудни Илко Пиргов и той предотврати опасността. 

Най-чистата възможност в тези минути се откри за Мартин Райнов в 64-та минута. Тогава той беше изведен зад защитата от Антон Карачанаков, но не можа да стигне бързо до топката, затова стреля слабо и това позволи на Илко Пиргов да избие. 

В тези минути старозагорци бяха много по-активни и държаха инициативата, но натискът им не даде резултат. Локо дебнеше шансовете си на контраатака, а при една от тях удар на Ванчо Траянов беше избит в последния момент в корнер. 

Но една от контрите на "черно-белите се увенча с успех. В 70-та минута Пауло Серджо използва по перфектен начин пространството в защитата на Берое и с един пас я разсече, за да изведе Дино Мартинович сам срещу вратаря. Словенецът преодоля Душан Перниш и на празна врата се разписа за 2:1. 

След това беройци тръгнаха мощно напред в търсене на изравняването. Но в следващите минути те нямаха чисти положения пред Илко Пиргов, като натискът им беше отблъскван от защитата на Локо. Най-чистото положение се откри пред Драгош Фирцулеску в 80-та минута, но изстрелът му беше уловен от вратаря. 

В крайна сметка този натиск не доведе до нищо повече, освен няколко далечни удара, няколко разбърквания и малко нервни момента пред Илко Пиргов. Локомотивци устискаха аванса си и се поздравиха с втора поредна победа, затвърждавайки излизането си от септемврийската криза. 

Берое пък продължава да се представя колебливо на свой терен и продължава да има само един успех в Стара Загора от началото на сезона, като това беше и второто поражение на тима пред собствена публика. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Павел Виданов, Иван Иванов, Мартин Райнов, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Борислав Цонев, Матеус Леони, Антон Карачанаков, Педро Еуженио;

Резерви: Богомил Цинцарски, Кохей Като, Драгош Фирцулеску, Георги Динков, Марко Адамович, Серджиу Негруц, Камен Хаджиев;

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Димитър Везалов, Ивайло Марков, Муса Мохамед, Пауло Серджо, Райън Фрикеше, Веселин Марчев, Димо Бакалов, Симеон Райков, Пламен Крумов, Ванчо Траянов;

Резерви: Мори Диао, Асен Георгиев, Парвизджон Умарбаев, Георги Пашов, Дани Кики, Димитър Велковски, Дино Мартинович.