Ели Маркес: Никога не са ме обиждали така

Футболистът на Оборище Панагюрище Ели Маркес коментира избухналия расистки скандал между него и капитана на Лудогорец Светослав Дяков. В специално интервю за NOVA ветеранът заяви, че никога не е обиждан по този начин. Той представи своята гледна точка за случилото се по време на мача между неговия тим Оборище и Лудогорец 2 (1:1) от Втора лига.

„Първо искам да кажа, че за първи път ми се случи да искам да изляза пред медии. За съжаление, за тази тема, която не е приятна. Ситуацията беше второ полувреме, 70-ата минута, фаул на центъра за нас. Падахме с 0:1 и ние се борихме да спасим, поне точка да вземем. Аз отидох да бия по бърз фаул. И той взе топката и тръгна с нея. Съдията веднага дойде и аз му казах, че трябва поне да направи забележка на този човек. Той се обиди от това, което казах на съдията. И тръгва и ме обижда. И каза: „Мангал, маймун, идва от гората от  Бразилия, да те направим човек тук”. След като изрече тези думи, аз бях шокиран, дори не реагирах и след това помислих и започнахме да спорим. Аз пак казах нещо, но не обиди. Беше ме срам. Играят деца на по 18 години. Какво да кажа?! Той е капитан на националния отбор“, започна Ели Маркес.

Дяков: Чрез атаката срещу мен атакуват клуба

„Десет години съм тук – играл съм в ЦСКА, Черно море, Славия. Никога никой не е обиждал така силно, без да съм предизвикал това. Ако бях провокирал това поведение, щях са си сведа главата и да мълча. Аз искам да разбера защо ползва такива думи. Аз имам две деца – на шест години и на пет месеца. Едното е по-бяло, другото по-тъмно. Ако не се защитя сега, какъв пример ще дам на децата си. Ако стане нещо подобно с тях, те как ще се защитят? Ще наведат глави и ще бягат ли“, добави емоционално Маркес.

„Случвало е е подобно нещо с мой приятел в Бразилия. Даже той е излизал от терена разплакан. Знам, че това го има навсякъде. Обаче на толкова високо ниво.. Той играе в ШЛ, капитан е на отбор, на национален отбор. На лентата му пише No Racismus. Той трябва да дава пример. Яд ме е, защото идва от него. Ако идва от дете на 18 години, то е малко, още нищо не е видял от футбола. Аз съм на 35 години и съм професионалист, затова играя до сега. Той (бел.ред Дяков) е на 32 години – да ме обижда така без причина“.

„Има запис от мача. 10 години съм в България. Никога няма да изляза да говоря такива неща пред камери без причина. Има запис. Той може да казва, каквото си поиска. Ако ми се беше извинил и ми бе подал ръка, всичко щеше да остане там. Обаче нямаше нищо такова“, коментира още Маркес.

„По принцип е много сложно това с расизма. Това идва от възпитанието – каквото са те научили вкъщи и където си живял. Всеки има своето мнение, всеки се държи по различен начин. Когато човек е професионалист той държи адреналина на терена. Преди да си футболист, трябва да сме хора и да се уважаваме. Това трябва да се разбере“, заяви за финал Маркес.

Свързани материали

  • Светльо Дяков: Чрез атаката срещу мен, атакуват и клуба Светльо Дяков: Чрез атаката срещу мен, атакуват и клуба
  • Марселиньо защити Дяков: Капитанът ни не е расист Марселиньо защити Дяков: Капитанът ни не е расист
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Оборище Панагюрище Лудогорец

Първа лига