Единни в името на Левски - призоваха Боримиров, Папазов и Владо Николов

Публикувана в 20:42 на 17 февруари 2017 989 0

На специална пресконференция днес президентът на БК Левски Константин Папазов, президентът на волейболния тим на "сините" Владо Николов и спортният директор на ПФК Левски Даниел Боримиров поканиха официално левскарите на голямото събитие, което НКП и Тръст „Синя България“ подготвят за 19-ти февруари.

Тогава за първи път в история на българския спорт на едно място ще бъдат представени четири различни мъжки отбора - футболният, баскетболният, волейболният и отборът по футзал на Левски.

На 19.02 състезатели, треньори, ръководители и привърженици ще сведат заедно глави в знак на почит пред Апостола на българската свобода Васил Левски, а в 17:30 часа в зала „Универсиада“ отборите канят хилядите свои почитатели, за да станат свидетели на символичното им представяне.

Тримата ръководители споделиха своите очаквания за събитието, като се обединиха около мненето, че идеята е да се покаже единство.

„Иска ни се това събитие да е знак, че трябва да почнем отначало. Искаме да направим това, което се случи през 2015-а. Когато имахме кауза, се обединихме. Мисля, че хората трябва да дойдат първо по стадионите и залите и след това да чакаме резултати. Левски е най-големият клуб в България. Това е съвсем добронамерен ход. Вина има и у нас. Говоря като представител на сините фенове. Както на Лестър стадионът е пълен, а са сред последните в класирането, така трябва да е тук. Така можем да даваме криле на тези, които играят и да подпомагаме клуба, като купуваме билети. Радвам се, че инициативата дойде от феновете. Надяваме се да поставим добро начало. Това е мото и на трите клуба, ние сме отворени да бъде заедно. Новата ситуация, предизвиква да се обособят нови клубове, но над всичко е името Левски“, обясни Папазов.

Запитан за повече от програмата на събитието, той каза: „Представяне на футболистите – може би това ще породи най-голям интерес. Участниците ще демонстрират умения с баскетболна, волейболна и футболна топка. Да е по-интересно. Томбола с награди ще има. На билетите има номер, той се къса и след това ще има теглене. Футзал-отборът също ще участва. Ще има демонстрация“.

„2500 билета са отпечатани. Силно се надявам да се напълни. Ако залата е пълна, първата стъпка на идеята ни значи е отекнала. Вече има изобилие на спортно съдържание по телевизията, но Левски е нещо различно. Искаме винаги да сме първи, но истинските фенове винаги са до отбора си. След като Лудогорец успя да събере срещу Копенхаген 10-15 хиляди души, и то без такава история, значи и ние трябва да го сторим. Потенциалът на синята публика е доказан, просто трябва да го върнем. Не искам да виня никого“, каза още Папазов.

Същевременно президентът на волейболния Левски Владо Николов сподели: „Бих искал да съм така красноречив като Тити, но не съм. Няма да говоря за спорт в момента. Бих искал да ви върна преди два дни – един патриотичен клуб и една детска градина закараха дечица на паметника на Левски да направят караул. Те бяха облечени в униформа. Децата бяха страхотни и стояха на паметника. Това е инициатива, която според мен възпитава. Тези деца ще са закърмени с идеите за България, че Левски е национален герой, може би най-еднозначната фигура в историята. И веднага се появиха някакви хейтъри, които намериха кусури на тази идея – да се възпитават децата на уважени и почит към Левски. Стана ми много неприятно и смятам, че сега с тази инициатива можем да покажем, че сме заедно, да покажем, че въпреки трудностите продължаваме да работим за идеята, смятам, че е важно. Пак извън темата – за мен имаше дискусия по българско радио, ако ни нападнат турците в случай на война, дали ще идат младите хора да защитават родината. 7-8 от 10 казваха „не“. Казаха, че ще се надяват да се отнасят добре с тях, ако дойдат други да ги управляват. В такова време е важно да се обединяваме и да възпитаваме идеали в нашите деца. Защото това поколение, което имаше малшанса да се родят по време на прехода, може да е изпуснато, но ние трябва да възпитаваме нашите деца. За мен Левски не е само спорт – това са идеали. Ние трябва да ги възпитаваме“.

„Приветствам тази инициатива на феновете, във този ред на мисли, бих го нарекъл пробуждане сред феновете ни към любимия спорт, който и да е той. Нашите фенове трябва да разберат че винаги е по-приятно да играеш пред пълни трибуни и отговорността на самите състезатели е по-голяма, когато има много хора, които ги гледат. Мисля, че нашите фенове ще напълнят „Универсиада“ и ще бъдем отново всички заедно. Ние сме обединени под едно име и защитаваме нашите позиции и да не забравяме колко е бил борбен този човек, трябва да покажем, че и ние сме такива. Каузата е добра и не виждам защо да не стане традиция“, добави Боримиров.

Коментирай

баскетбол Левски
Трябва да си регистриран, за да коментираш

КОМЕНТИРАЙ

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Въпроси и отговори

 • andro6419 andro6419
  Ще задам въпроса и към вас ,докога всички независими спортни журналисти ще ни обясняват ,че Бабатунга има нещо общо с футбола ?
  Здравей, Андро. Ако става дума за Бабатунде Адениджи ще ти отговоря кратко и ясно. Има си скаути на Левски, те са го харесали и така. Доколко има качества, не знам...
 • Mariana74abvbg Mariana74abvbg
  Здравейте Г-н Пашкуров,
  Въпросът е: не е ли нарушение на феърплея и на правилата спрямо останалите клубове, когато един отбор вече с друг тренъор с превлечени нови футболисти да изграе отложен мач от прединя полусезон какъвто е случая с Лудогорец и то не за първи пъти след проведена нова подготовка? друг е въпросът, че класния отбор остава фаворит.
  Николай Пашкуров Николай Пашкуров
  Мисля, че не. Визирате двубоя на Монтана предполагам, всеки тим е в правото си да прави по време на трансферния прозорец трансфери на футболисти и смяна на треньор. Иначе е вярно, че класният отбор е определен фаворит.
Виж всички