Две треньорски глави паднаха, макар и само за по един мач, след дербито между Лудогорец и Левски от отминалия кръг. Това са кондиционните специалисти на двата тима Иван Диас от разградчани и Енвер Чирич от столичния гранд. 

Освен, че няма да са на линия за предстоящите срещи на тимовете си, те ще трябва да платят и глоби от по 1000 лв. Освен тази санкция, "сините" трябва да платят още 3000 лв. за обидни скандирания и хвърляне на множество предмети, а трябва да платят и щетите по "Лудогорец Арена", нанесени от феновете им. 

Разградчани също трябва да платят допълнителна глоба, но тя е само от 1000 лв. и е заради нецензурни скандирания на агитката им. Наказан с един мач е и капитанът на отбора Светослав Дяков и ще трябва да плати 250 лв. глоба. 

Със сравнително солидна санкция след кръга е и тимът на ЦСКА, който е глобен с общо 1300 лв. за нерегламентирано ползване на факли и нецензурни скандирания. С по 300 лв. заради ползване на факли са глобени още Дунав и Локомотив Пловдив. 

Иначе освен Дяков, наказания за по един мач получиха още Мариян Иванов от Ботев Враца, Борис Галчев от Септември и Анте Аралица от Локомотив Пловдив. БФС събра над 10 хил. лв. от глоби само от този кръг от всички наказания.