Седмица след сблъсъка между Левски и ЦСКА – София футболният живот продължава. „Червените“ са в Ловеч за мача с Монтана... „Сините“ се стягат за дуел срещу Берое, Лудогорец отнесе шестица от Арсенал, но в Шампионската лига, двама треньори останаха без работа само за няколко дни – Илиан Илиев /Локомотив Пловдив/ и Александър Димитров /Берое/. Задава се един от ключовите периоди през сезона, който ще нареди пъзела преди зимната пауза, както в първенството, така и в турнира за националната купа.

След мача на Националния стадион мненията бяха предимно емоционални, а някои и доста крайни. Такава беше цялостната атмосфера преди, по време и след двубоя.

На сцената се появи гвардия, която реши да съди Люпко Петрович за неговата тактика. Дългото чакане свърши, Левски най-сетне загуби. Загуби точки, а не срещата, но и това си е поражение. Във футбола хиксовета са по-близо до загубата, а не до победата. Това важи по-силно за клубове като Левски. След двубоя играчите на Йорданеску празнуваха с публиката си, което е белег, че са останали доволни от ремито. „Сините“ не бяха чак толкова щастливи, но го преглътнаха лесно. Мачът бе белязан от спорно положение, след което съдийската комисия се хвърли да брани съдията. Това го има само в България, но темата е друга. Става въпрос за Люпко и неговия тим. 

Сърбинът беше грабнат от свои и чужди, които бързо забравиха, че Левски не разполага с някакъв невероятен потенциал. След десет кръга мисля, че „сините“ дават максимума от себе си и то най-вече благодарение на треньорския екип. Люпко е стълбът, който крепи „сините“ в тези дни. Играта не е супер атрактивна, но за целта трябват и подходящите изпълнители. Момчетата в синьо се стараят много, тичат здраво и дават, което могат. За нещо повече, трябва повече...

Преди третия кръг се смяташе, че на „Герена“ предстои сигурна треньорска смяна. Тя се размина, а вече е модерно да се говори за лавината от оставки и уволнения. Работата си загубиха Христо Янев, Николай Костов, Стевица Кузмановски, Димчо Ненов, Ангел Червенков, Александър Димитров и Илиан Илиев. Простата аритметика показва, че половината клубове смениха своите треньори след само десет кръга. Люпко Петрович изглежда бетониран и то поради собствените си заслуги, резултати и качества.

Ако има категоричен авторитет на „Герена“ - това е треньорът. Ръководството е ново, а на този етап взе някои странни решения. Отборът е лидер, макар и Лудогорец да има мач по-малко. Преди битката с ЦСКА – София се появи информация, че Спас Русев надъхва с думи, а Гриша Ганчев с пари. За подобен мач става и само с думи, но по принцип футболистите са работници, а на работа се ходи и за да печелиш пари. Футболът е и удоволствие, но на професионално равнище се изискват различни стимули.

Въпросът е дали Левски наистина си вярва и иска да извърши подвиг, за да свали Лудогорец от върха? Безспорно тази задача е трудна, но „сините“ вече знаят, че шампионът не е непобедим. „Зелените“ могат да бъдат повалени в България само с много организирана игра в преките мачове. Това е специалността на Петрович, който има нужда от свежи попълнения, които да донесат ново качество на отбора. Това струва пари. През зимната пауза, ще научим, колко струва новата управа в Левски. На този етап „сините“ са в играта, заради своя треньор, който накара футболистите да дават най-доброто от себе си.