Левски поведе еднолично във временното класиране. „Сините“ на Люпко Петрович не блестят, но имат солидни резултати. Отборът има физиономия, макар и да не играе най-атрактивния и привлекателен футбол.

Левски трупа точки, което на този етап - а и на всеки друг - е важно. Силата на „сините“ се изразява в отличната игра в защита. За осем кръга тимът направи цели шест „сухи“ мрежи. Има мачове, като този с Локомотив Горна Оряховица, в които Боян Йоргачевич откровено скучае.

От години е доказано, че Петрович е марка, когато говорим за солидна отбрана. За него важи старата максима, че нападенията печелят мачовете, а отбраните - първенствата. Сърбинът има железни принципи, които следва от години и са доказани. Едва ли на 70 години ще тръгне да променя вижданията си за играта.

Люпко имаше сериозен недоимък в началото на сезона, но това му помогна да открие централната двойка бранители. Димитър Пиргов и Александър Александров си паснаха. В запас Левски вече има Виктор Генев, Сърджан Лукин и Симон Сандберг. Румънецът отпадна от групата в последния мач, което направо си е лукс. Опитните Сашо Александров и Веселин Минев оформят карето в защита, което е на висота от началото на шампионата. Силната игра на Левски в дефанзивен план се допълва от голямата бройка полузащитници, които умеят да играят в задни позиции. Прохазка, Костадинов и Джереми Де Ноойер умеят да тичат, да помагат на защитата, да блокират съперниците. Холандецът влезе във впечатляваща форма и покрай него трудно може да премине футболист с топка в крака от другия отбор.

Левски и Люпко Петрович издигнаха стена пред своята врата, която се оказа проблем дори за шампиона Лудогорец. Левски допусна три гола до този момент в първенството. Един от дузпа, един от далечна дистанция с рикошет и един след груба грешка в отбрана.

Към днешна дата „сините“ изглеждат корав съперник, но е трудно да ги вкараме в ролята на фаворит. Лудогорец притежава много повече класа, която личи особено в предни позиции. Трудно е да си представим, че Левски ще успее да спре хегемонията на „зелените“, но е факт, че клубът от „Герена“ ще се бори до дупка и в двата турнира. Силата на отбора е в колектива, класното представяне в защита и ентусиазма сред феновете. Малко козове, но е добре, че Левски все пак държи нещо в ръката.

Резултатите вдъхнаха спокойствие в треньорския щаб. Характерът на Люпко Петрович го измъкна от деликатната ситуация в началото на сезона. Сърбинът знае с какво разполага и не импровизира, не надценява своя тим, въпреки че той е на първо място. Отборът му играе на моменти семпло, но печелившо. Синята стена изглежда здрава и трудна за пробиване.