Спас Русев започна подобаващо управлението на Левски. Новият собственик бързо е разбрал, че да оглавяваш "сините" е интересна работа. Всяка дума, ход и поява в пространството се превръща в истинско събитие.

Бизнесменът вчера се яви на "Герена". Първите му действия като собственик се харесаха на широка част от публиката. Русев каза това, което хората искаха да чуят. Стилно облеченият мъж вдигна самочувствието на "Синята" общност, която изглеждаше нетипично примирена.

Босът поиска да бъде върната магията, да няма провал. Провала го дефинира като всичко различно от първото място. Това беше за пред администрацията. На футболистите Спас Русев заръча да го върнат в съблекалнята за по чаша шампанско. Намекът е ясен. Собственикът на Левски атакува интелигентно основните съперници. Не излъга за нищо. Единият клуб е с кратка история в сегашния си вид, а другият играе в елита чрез схема, която е известна на всички.

Русев отправи любопитна реплика към капитана Минев. Левият бек обеща отборът да продължи с победите, но новият началник го поправи със заръката "не да побеждавате, да мачкате". Футболистите също трябва да разбират от намеци.

Очевидно човекът е амбициозен. В прав текст каза, че си залага името и репутацията, а това струва много скъпо. Анонсира прословутата козирка и ново табло до края на годината. Сроковете са рискови. Старите собственици го знаят много добре. Сега всички ще очакват козирката и новото табло в уречения срок.

Това ще е важен белег, който да подскаже намеренията и възможностите на новия шеф в Левски. В интерес на истината, таблото не е болка за умиране. Другите столични тимове не знаят, що за екстра е това. "Сините" имат много необходимости. Не става дума само за пари, човешкият ресурс е също толкова определящ.

С думите Спас Русев започна ударно. Той говори подходящо за собственик на Левски. Уверено, даже малко надменно, но това е характерно за "сините". Или поне беше характерно. Левски винаги се е отличавал със своето самочувствие.

Скоро думите ще останат на заден план и ще дойде време да видим делата. Левски има нужда от структуриране, подобрение на всички нива. Наивно е да се разчита на добрата момента форма, в която Люпко Петрович вкара отбора. Левски има остра нужда от засилване на всички етажи, за да е конкурентен на Лудогорец. "Сините" трябва да подобрят своето лоби във футболните среди, защото това не е просто игра.

В последните часове попаднах на новината, че родната звезда от световната кеч федерация Русев е в България. Не следя изявите му от близо, но някак си се набива в съзнанието репликата: "Русев мачка, Русев бие". Както беше според очакванията в Левски също дойде Русев. По думите му личи, че и той иска да мачка, а отборът да бие. Отваряме широко очи, за да видим, ще има ли положителна промяна на "Герена"? Тя е необходима! В интерес на истината между българския футбол и кеча има известни прилики...