Черно море ще срещне тима на Вардар Скопие в контрола. Спарингът ще се играе на 28 януари по време на лагера в Турция. В южната ни съседка "моряците" ще изиграят общо четири контроли, като останалите съперници са Медж Легница (Полша) на 22 януари Арка Гдиня (Полша) на 24-и и Олександрия (Украйна) на 30-и.

Черно море ще стартира зимната подготовка на 7 януари, като на 5-и и 6-и януари футболистите ще преминат медицински прегледи във варненския спортен диспансер (Медицински център за рехабилитация и спортна медицина). 

Първата част от подготовката ще бъде във Варна до 15 януари, като на 16-и варненци играят контрола с тима на Черноморец Балчик. На 17-ти отборът заминава за Турция, където ще се готви до 1 февруари. 
След завръщането си в България “моряците” ще проведат три контроли, като две от тях ще са в един ден. На 6 февруари съперници ще са тимовете на Лудогорец 2 и Дунав Русе, а на 9 февруари варненци се изправят срещу тима на Поморие. Преди срещата ще бъде представен отборът за пролетния дял от шампионата.