Анализаторът Цанко Цветанов беше гост в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT, където говори по темата за бъдещето на националния отбор, както и за трудностите, които срещат българските треньори зад граница.

"Тежка задача има Балъков, но той явно не се страхува от предизвикателства. Ако целта е класиране, задачата е много тежка. Даже съседите ни имат играчи, които играят на много по-високо ниво. За момента шансовете са ни много малки.", заяви той.

"Мисля, че в близките 4-5 години ще се появяват силни българи зад граница, така да се каже децата на българските емигранти. Тези, които са израснали и играят в Белгия, Германия, в тях е надеждата. Виждам някои момчета, които имат достатъчно добро ниво. Най-големият ни проблем е във физическо естество за жалост".

"България върви все по-надолу като погледнем резултатите. Икономически се представяме по-добре, отколкото във футбола, затова се надявам едното да помогне на другото да подобри нивото си".

"За съжаление няма да имаме достатъчно добър шампионат, независимо от добрите деца на емигранти. Това е дилемата, или добър национален отбор, или добро първенство".

"Не мисля, че пред Станимир Стоилов седи вариант за връщане в България. В Западна Европа е трудно да се пробие като треньорски екип. Не сме добре представени, защото след Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров нямаме представеност в Европа. В Централна и Източна Европа ще е по-лесно".

"Не смятам, че е нормално да се води разговор за фейрплея. Мисля, че разговорът трябва да е за инфарструтукрата и за развитието на футбола. Не е нормална тази дискусия", коменира Цветанов срещата на високо ниво от изминалата седмица.

"Въпреки всичко мисля, че по отношение на този въпрос в България има подобрения. Това най-вече е свързано с новия формат на първенството. Този формат позволява на всеки отбор до последно да има за какво да играе", завърши специалистът анализа си.