Ботев Враца шокира Левски на "Герена" след като го победи с 3:1 в двубой от 16-ия кръг на Първа лига. Това се случи пред погледа на собственика на "сините" Спас Русев, вратарят Николай Михайлов, Димитър Иванков и Дарко Тасевски. Бившите играчи на Левски Валери Божинов и Валери Домовчийски пронизаха "синята" врата. За Левски точен беше Мариани от дузпа. Тиам беше изгонен в края на двубоя за втори жълт картон, а наставникът Славиша Стоянович беше пратен на трибуните за остра реакция срещу съдийско решение в 85-ата минута на двубоя.

Срещата започна динамично и ситуациите пред двете врати не закъсняха. Даниел Генов потърси Стоев при една от опасните атаки на Ботев Враца през първата част, но бранителите на Левски се справиха. Обертан пробва с нестандартен удар да затрудни Костов, но той спаси.

В 10-ата минута Даниел Генов преодоля почти цялата половина на Левски, навлезе в наказателното поле на "сините", но Митрев спаси с вещина. Габриел Обертан нацели страничната греда на Ботев, след като пробва удар от малък ъгъл, но гол нямаше в 14-ата минута. Минута по-късно Яблонски стреля с глава встрани от вратата.

Нарушение на Керчев в наказателното поле срещу Яблонски след центриране от корнер доведе до дузпа в полза на Левски, която Давиде Мариани се разписа, за да изведе "сините" напред в резултата. Ботев Враца отвърна с опасен удар на Мариян Иванов, но топката не намери целта.

31 снимки

Валери Божинов се разписа от дузпа в 34-ата минута, след като съдията Кабаков отсъди дузпа за нарушение на Цветкович срещу Генов в наказателното поле на Левски. Това е и четвъртият гол на нападателя за Ботев, откакто се присъедини към врачани.

В края на първата част Левски натисна в търсене на втори гол, но Паулиньо пропусна да се разпише от изгодна ситуация, след като беше забравен от бранителите на Ботев Враца. 

Давиде Мариани нацели страничната греда на Ботев Враца в 49-ата минута, след като с летящ плонж стреля отлично, но топката не поиска да влезе във вратата. Пет минути по-късно Костов пусна успореден пас на голлинията, но Мариани не стигна до кълбото.

Ботев Враца направи добра контраатака в 60-ата минута, Стоев се откъсна, но Митрев спаси с вещина, но и ударът беше безопасен. Пет минути по-късно Хали Тиам от чиста голова позиция прати топката в аут.

Валери Божинов отново се разписа във вратата на Левски с отличен удар с глава, след като получи асистенция от Ненов в 76-ата минута на двубоя. Малко по-рано отново той нацели страничната греда, но имаше вдигнат флаг за засада.

Наставникът на Левски Славиша Стоянович беше изгонен на трибуните за остра реакция към решение на страничния арбитър.

В 87-ата минута Валери Домовчийски прокара топката между краката на Яблонски впусна се в атака и матира Митрев, за да направи резултата 3:1. В добавеното време на срещата Тиам получи втори жълт картон и беше изгонен от съдията Кабаков. 

Така Левски инкасира 4-ото си поражение в първенството, а с актив от 34 точки е на третото място на 4 точки от втория ЦСКА и 7 от лидера Лудогорец. Ботев Враца е на 8-ото място с актив от 21 точки. Това беше и второ поредно поражение за Левски в първенството след това от Черно море.

Съставите на двата отбора:

Левски: Митрев, Белаид, Горанов, Паулиньо, Мариани, Цветкович, Реиш, Тиам, Яблонски, Костов, Обертан

Ботев Враца: Костов, Васев, Божинов, Керчев, Гаджев, Генов, Стоев, Михайлов, Миланов, Иванов, Ненов

съдия: Георги Кабаков (Пловдив)