Берое постигна втора поредна победа в контролите си, след като се наложи с минималното 1:0 срещу украинския Олександрия. Единственото попадение в срещата отбеляза Борислав Цонев в 34-та минута. Той се разписва за втори пореден път в проверките на старозагорския тим.

В мача участие не взеха Алфредо Мартинс, Никола Гавов, както и Марко Адамович.

Берое имаше надмощие през по-голяма част от мача, но тежкият терен на моменти затрудняваше футболистите на Александър Томаш. През първото полувреме присъствието на Мартин Камбуров в атака даваше повече острота в играта на тима.  

Иван Минчев нанесе много хубав удар от разстояние в 21-та минута, но вратарят на Олександрия успя да спаси. След това топката попадна в Мартин Райнов, който вкара в опразнената врата, но бе маркирана засада и попадението не бе зачетено.

След грешка в дефанзивен план за Олександрия топката попадна в Мартин Камбуров, който много добре видя включването на Борислав Цонев и му подаде, но той не успя да отправи завършващ удар.

Ковалец опита изненадващ удар от разстояние в 28-та минута, но Георги Аргилашки внимаваше и спаси.

Берое поведе в резултата в 34-та минута. Меска центрира в наказателното поле на Олександрия, където Борислав Цонев с много хубав удар с глава вкара топката в украинската врата.

Украинците се опитаха да изненадат с далечен удар в 38-та минута Георги Аргилашки, но той се намеси и изби топката в корнер.

Берое организира много добра атака в 40-та минута. Борислав Цонев пусна извеждащ пас към Мартин Камбуров, който преодоля вратаря на съперника, но тежкият терен му попречи да стреля и в крайна сметка топката бе избита в корнер.

Андрий Цуриков стреля в 48-та минута, след което топката рикошира и премина встрани от левия стълб на вратата на Георги Аргилашки.

Иван Минчев отправи много хубав удар от разстояние в 53-та минута, но вратарят на Олександрия спаси.

Берое създаде ново добро положение пред вратата на съперника в 59-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Олександрия Борислав Цонев остана под топката, а след рикошет топката излезе в корнер.

Последното ново попълнение на Берое Александър Цветков се появи в игра в 60-та минута и направи неофициален дебют за старозагорци.

След изпълнението на ъгловия удар в 61-та минута топката попадна в Александър Цветков, който още с първото си докосване можеше да вкара гол за Берое, но ударът му бе блокиран от играч на Олександрия.

Борислав Цонев центрира в наказателното поле на Олександрия в 66-та минута, след което Иван Бандаловски стреля с глава, но в аут.

Пред Драгош Фирцулеску се откри добра възможност в 75-та минута и стреля, но ударът му срещна тялото на играч на Олександрия.

Рубен Бригидо отне топката от играч на Олександрия в 78-та минута, след което напредна и стреля от дъгата на наказателното поле, но вратарят спаси на украинския тим спаси.

След центриране от корнер в наказателното поле на Берое в 79-та минута Владислав Бабхло стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Олександрия можеше да стигне до изравнителен гол в 88-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Берое, Виталий Пономар бе оставен непокрит и стреля с глава, а топката срещна напречната греда на вратата на Душан Перниш.

Следващата контрола от подготовката на Берое е срещу Анортозис в петък (29 юни). 

Берое: Георги Аргилашки (60‘ Душан Перниш) – Милен Желев (60‘ Иван Бандаловски), Георги Ангелов (76‘ Валентин Иванов), Камен Хаджиев, Александър Василев (75‘ Драгош Фирцулеску) – Мартин Райнов, Карлос Охене (60‘ Александър Цветков), Иван Минчев – Меска (60‘ Матеус Леони), Мартин Камбуров (46‘ Рубен Бригидо), Борислав Цонев