Старши треньорът на Берое Александър Томаш продължава да не може да разчита на Ерол Алкан и Мартин Райнов, които продължават да се възстановяват от контузии. Двамата футболисти пропуснаха последните мачове на старозагорския отбор.

Томаш разполага с много ограничен избор на играчи и не успя да попълни групата за домакинството на Локомотив Пловдив от 11-ия кръг на Първа лига.

Берое посреща Локомотив Пловдив след три поредни гостувания – две за първенство и едно за Купата на България. В последните два мача от Първа лига, старозагорци направиха две равенства срещу Етър и Дунав. Това отдалечи Берое от първите три отбора в класирането, а освен това позволи на Локомотив Пловдив да ги застигне.

Берое и Локомотив Пловдив се изправят един срещу друг в събота, на стадиона под Аязмото, от 20 часа. Двата отбора се намират на четвърто и пето място с по 17 точки.

Групата на Берое: Душан Перниш, Георги Аргилашки, Милен Желев, Камен Хаджиев, Георги Ангелов, Александър Василев, Меска, Иван Бандаловски, Борислав Цонев, Иван Минчев, Рубен Бригидо, Вандерсон, Матеус Леони, Алекандър Цветков, Мартин Камбуров, Драгош Фирцулеску и Алфредо.