Андреа Христов е един от многото млади таланти в състава на Славия, които получиха шанс за изява в първия отбор и които загатват за сериозен потенциал. Доскоро той си партираше в центъра на отбраната на „белите” с брат си Петко Христов, който осъществи звезден трансфер във Фиорентина.

Славия приема Лудогорец довечера от 20 часа.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате пряко двубоя в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT.

Един човек е отговорен за това двамата близнаци да се превърнат в професионални футболисти.

„Още от малки се опитвахме с баща ми да играем постоянно навън. Навремето той също е бил футболист. Запалихме се от него. Ходихме по мачове, гледахме и оттам тръгна всичко. Започнахме в Локомотив 101, това е един квартален отбор. Играхме две или три години, след което се преместихме в Левски. Бяхме на един турнир в зала „Хрито Ботев”, където Александър Георгиев много ни хареса и искаше да преминем в неговия отбор”, спомня си Андреа Христов в интервю за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.g

Ще затрудни ли Славия шампиона Лудогорец?

В Левски обаче братята не се чувстват много комфортно заради проблеми с един от треньорите. Именно тогава Славия им подава ръка и те се озовават на „Овча купел”.

„Започнахме при Иво Градев. Той бе нашият първи треньор в Славия. От него разбрах много неща. При него също спечелихме републиканското първенство и столичната купа. Владимир Иванов бе този, който най-много ни помогна да влезем в мъжкия футбол", добави Христов.

Въпреки че в момента е един от стълбовете в отбраната на Славия, Андреа не винаги е играл като бранител.

„В Левски започнах като централен нападател. Полсе играх на позицията зад нападателя. Когато дойдох в Славия започнах да играя като дефанзивен халф. Там играх най-много време, а преди три години с Иванов имахме разговор и той каза, че за моето развитие е най-добре да започна да играя като централен защитник”, допълни той.