Старши треньорът Златомир Загорчич желае да привлече още един централен защитник в Славия. Футболист на този пост ще се присъедини към "белите" по време на лагера в Турция, а целта пред отбора през пролетта е достигане до финала за Купата на България.

"Искаме да се класираме за финала за Купата и евентуално да влезем в първата шестица. Целите винаги са високи. Искаме да се представим силно, трябва да бъдем подготвени за старта на шампионата. Вървим нагоре, въпреки че имахме някои колебания през есента. Взехме трима нови, като още един хърватски централен защитник ще се присъедини към състава по време на лагера ни в Турция", коментира сръбският специалист преди първата тренировка на Славия за 2018 година.

Загорчич коментира и спекулациите около евентуален трансфер на голмайстор номер 1 на "белите" през сезона Ивайло Димитров. Нападателят има 10 гола във всички турнири през настоящата кампания.

"За момента си остава наш футболист. Ако има изгодна оферта, може да се разделим", каза още Златомир Загорчич. Младите Владимир Семерджиев, Емил Стоев, Китан Василев и Янис Карабельов, които бяха преотстъпени в различни отбори през есента, се явиха на първата тренировка на Славия от зимната подготовка. По време на лагера в Турция треньорът Загорчич ще разчита на общо 25 футболисти. Между тях ще бъдат и юношите на клуба Александър Златков, Филип Ангелов и Пламен Христов. На първото занимание за годината не се явиха Чигози Мба и Абуд Омар, които ще пристигнат в София в близките дни./БТА