Легендата на Милан и италианския футбол Франко Барези подписа от името на Милан тригодишен договор с Локомотив Сф. Това стана преди пресконференцията в Пресклуб "България". Контрактът предвижда през следващите три години да има обмен на треньори между Академиите на двата клуба.

От страна на миланистите редовно в София ще идват треньори, които ще водят тренировките на децата на столичния клуб. От друга страна пък специалисти от Локо Сф ще отиват в Милано, за да се запознаят с работата на гранда Милан.  В Локомотив Милан ще наблюдава и търси таланти, които евентуално да намерят реализация в при "червено-черните" от Милано. Двата клуба от известно време подготвяха този договор за сътрудничество, който вече е факт, като на този етап е валиден само за ДЮШ на Локомотив и Милан.

Впоследствие министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с легендарния италиански футболист на Милан Франко Барези, който е посланик на клубния бранд и му връчи почетен медал на ММС за заслуги към спорта. Той е в София за откриването на детско-юношеска Академия на Милан в сътрудничество с футболен клуб Локомотив София и подкрепата на фондация "Играй с Развитие".

Министър Кралев благодари на Франко Барези за помощта, която оказва на българския футбол.  "Радвам се, че стартирате дългосрочен проект заедно с Локомотив, който е клуб с големи традиции. Милан има много почитатели в нашата страна и съм убеден, че присъствието на този велик клуб ще привлече повече деца да се занимават с футбол. Това е наша основна задача и целенасочена политика", заяви министърът. Т

ой обсъди с Франко Барези възможностите чрез футбол повече деца да бъдат възпитани в любов към спорта и двигателна култура. "С колегите министри от страните на Европейския съюз коментираме как да спрем процеса на обездвижване на младото поколение. В България няма по-популярен спорт от футбола и аз виждам в него инструмент за приобщаване на повече деца към спортна дейност", каза министър Кралев.

"За Милан е чест да развива проект заедно с Локомотив и да присъства в България. Това ще бъде голям стимул за младите футболисти. Щастливи сме да донесем нашите идеи, нашите познания, нашите методи. Сигурен съм, че ще свършим много добра работа с Локомотив, заяви Франко Барези и поднесе на министъра сувенири на Милан с автограф.

На срещата с министър Кралев присъстваха собственикът на Локомотив Иван Василев, вицепрезидентът на клуба Валентин Николов, директорът на клубната академия Иво Паргов, председателят на Управителния съвет на фондация "Играй с Развитие" Александър Александров, директорът на "Милан Джуниър Камп България" Алесандро Джани и футболният агент Фабрицио де Микели. Учредената Академия на Милан е 19-ата в света и първа на Балканския полуостров. В нея се подготвят около 400 деца на възраст от 6 до 19 години на новите терени на столичния стадион "Локомотив". По силата на споразумението се извършва обмен на треньори и играчи между двата клуба.