Старши-треньорът на Верея Александър Томаш коментира качествата на новото попълнение в Левски Амаду Сукуна. Специалистът говори по време на представянето на нов спонсор за клуба от Стара Загора.

„Сукуна има много повече индивидуални качества от това, което е в момента. С доста разговори успяхме да изкараме от него това, което искаме. Сигурен съм, че може много повече. Това е футболист, който може да играе на две-три позиции. Според мен неговата точна позиция не е това, което игра във Верея, но такива бяха обстоятелствата. Момче, което трябва да бъде докоснато. Той е от много добра школа, но е странник. Трябва да го накараш да се впише в колектива. Вярвам, че колегите в Левски ще постигнат това“, сподели треньорът на Верея.

Томаш отказа да говори за стажа, който изкара в Манчестър Юнайтед.

„Тук сме да говорим за Верея. Само това е важно. Човек трябва да следва етапи, стъпки и не е мястото да коментирам сега тези неща. Може да ви се струвам странен, но аз мисля така“, отбеляза специалистът.

На въпрос как се е чувствал до треньор като Моуриньо и в клуб като Юнайтед, Томаш отсече: „Като точка“.

„Ние трябва да поставим здрави основи във Верея, за да не се превърне клуба в еднодневка. Знам, че е много трудно, но вярвам, че човек когато е отдаден и работи, рано или късно, нещата се получават“.