Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски се завърна от поредното си делово посещение от Аржентина. Част от бизнеса му е в тази южноамериканска страна, а той се опитва да уреди делови отношения и между Локомотив Пловдив и някой от големите отбори там – Бока или Ривър . При предишния си престой бе на посещение на Бока Хуниорс, а сега се срещна с влиятелни хора от Ривър Плейт. Крушарски  е  направил първи стъпки за взаимосътрудничество като на стадиона на Ривър Плейт се е срещнал с хора от клуба, които са му подарили фланелка на тима и са обещали при следващото му отиване в Аржентина да стигнат до по- конкретни договорености за сътрудничество и дали е възможно да има мач

Ривър Плейт- Локомотив, ако пловдивчани отидат на подготовка в тази латиноамериканска страна. Ето какво при пристигането си за Дарик радио: 

„Добре заварил, вече съм свикнал на това тежко пътуване, по време на което съм 14 – 16 часа във въздуха.Последният ден имах една интересна среща в Ривер Плейт с господин Барела, който е президент на една от организациите в клуба.Разговорът ни бе много интересен. Обещахме си да си сътрудничим. И при следващата моя визита през октомври или ноември вече да преминем към договорни отношения. Има и нещо, което те сега ще ни изпратят за да може и ние да може да започнем да работим като тях.Да ги планираме нещата за дълъг период напред, а не да ги правим ден за ден. По техните планове се знае за две години на пред какво ще прави Ривер Плейт, къде ще тренира, какви контроли ще играе и с кои отбори.” 

Христо Крушарски

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Христо Крушарски може да сравнява двата водещи аржентински отбори и го направи: 

„Аз съм бил и в администрацията и на другия гранд Бока, но тук в администрацията на Ривър останах като гръмнат от мащабите й.Там говорихме за евентуалното ни участие в турнира в Мал дел Плата и Мендоса, но те ни дадоха едно друго предложение. Ако нещата се случат, то те ще ни свържат с човека, който организира турнир през януари и февруари, когато е нашата почивка, в Монтевидео Уругвай. Ще ни пратят програмата и ако се вместим в нея, то може да прескочим до Монтевидео Уругвай да си направим там подготовката.В Аржентина няма невъзможни неща, там има отбори от професионалния им футбол , около 80 и винаги ще намериш с кой от тях да играеш.” 

Христо Крушарски

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

В шеговит тон Христо Крушарски коментира проявите на спортния директор Чамдар Цветков в ефира на Дарик радио, дъте информираше слушателите за развоя на мача от турнира за Купата на България Черноморец Балчик – Локомотив : 

„Благодарение на Дарик радио се информирах директно в Аржентина.От всяко дърво свирка не става (смее се), така и от Чавдар Цветков коментатор не става.”

Христо Крушарски

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Христо Крушарски

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров