Президентът на Дунав Русе Симеон Симеонов сподели в иинтервю за Дарик радио, че целта пред него и тимът му е, русенци да се утвърдят в Първа лига. От началото на сезона „драконите“ правят фурор в елита, като в момента заемат второ място във временното подреждане след лидера Левски. Дунав гостува именно на Левски в неделя, а Симеонов вярва, че ако тимът му може да затрудни „сините“ на „Герена“.

„Добрият старт на Дунав за мен не е изненада. Да, разбира се, имах притеснения, че могат да не се случат нещата, но в общи линии изненадата не е голяма. Притеснявам се колко ще им понесе на играчите и треньорите прекалено голямото медийно внимамние“, коментира Симеонов.

„Голяма част от нашите футболисти не са свикнали да играят пред няколко хиляди зрители, както се надявам да бъде на стадион „Георги Аспарухов“. Сигурен съм, че ако Левски не ни отбележи ранен гол, мачът ще бъде доста интересен за публиката, надявам се и равностовен“, продължи той.

„Целта пред нашия клуб е да се утвърдим на фубтолната карта. Ние нямаме за цел конкретно място, защото при нас има много неща, които трябва да бъдат извършени по отношение на базата, школата и превръщането на количествените промени в качествени. Утвърждаването в А група е абсолютна наша цел. Всички говорят, че ние все още се борим за оставане в групата и това е така. Определено смятам, че място от 6-то до 8-мо би ни прилягало.“

„За нас най-важно е да развиваме основата, която имаме и да станем още по-силен тим. Надявам се, че на пролет, когато се върнем на нашия стадион, ще затвърдим доброто си представяне. Надявам се да вдигнем и посещаемостта на нашите мачове, което за нас е изключително важно от финансова гледна точка. Оттам нататък каквото стане – нищо не е на всяка цена. Има много по-лоши неща от лошото представяне.“

„Доколкото знам вчера е изтекъл срока за обжалване и е подписан договор за ремонт на стадиона. Мисля, че още тази седмица започват ремонтните дейсности. Дано времето през есента и ранния зимен сезон е в наша полза, за да бъдат завършен ремонта. Мисля, че Дунав ще играе на своя стадион през пролетта, каза още Симеон Симеонов.