Илиан Илиев даде интервю пред колегите от "Петел", в което говори както за предстоящия мач с Локомотив (Пд), така и за цялостните му очаквания относно стартиращия през този петък нов шампионат на България.

"Ще бъде тежък мач, тъй като видяхте, че Локомотив играха добре с Лудогорец. Доста ще ни е трудно и заради това, че още сме в процес на изграждане на отбора, но се надявам с подкрепата на хората от трибуните да вземем трите точки".

"Искам да виждам отбор, който да играе добър футбол и хората да се върнат на трибуните. През миналия сезон стадионът беше почти пълен в срещите със силните, но ако сега успеем отново да изградим боеспособен тим, "Тича" може да се пълни не само в двубоите с водещите клубове, а и с останалите".

"На футболистите съм казал, че единственото, за което трябва да мислят, е като излязат на терена, да играят футбол и ако могат, да се забавляват. За останалото отговорността е на нас, треньорите - как да ги подготвим, какъв състав сме избрали, и т.н Задачата на футболистите не е лесна, защото те играят, но треньорите винаги сме зад тях, каквито и да са резултатите".