Звездата на Ботев Враца Валери Божинов коментира пророческите си думи във връзка с изхода на дербито между ЦСКА и Левски тази есен.

След двубоя между врачани и „червените“, когато бившият играч на Манчестър Сити имаше малшанса да си отбележи автогол, а в последствие съставът му да загуби, Божинов говори за тогава предстоящия „синьо-червен“ сблъсък. Като ексиграч на Левски той пожела успех на тима от Герена и добави, че се надява левскарите да бият автогол.

Седмица по-късно думите на Божинов се оказаха пророчески. След мощен изстрел на Габриел Обертан през първото полувреме на Националния стадион „Васил Левски“ топката разтресе левия стълб на Витаутас Черниаускас, после рикошира в гърба на плонжиралия страж и така се оплете в мрежата му.

„Не съм го казал с лоши чувства. Нямам такива към ЦСКА. Имам приятели там. Казах го на шега, не е имало злоба или лошо намерение. Играл съм все пак в Левски, нормално е да имам пристрастия към този тим. Уважение и респект към „червените“ и феновете им“, коментира Божинов, който бе специален гост в предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“.

Още новини: 

Божинов: Защо да не остана в Ботев Враца?!

Божинов иска България на голям форум и отсече: Ако има нужда от мен, ще се отзова

Божинов: Нивото на българския футбол се е повишило