Българският футболен съюз има удоволствието да представи новата си интернет платформа, посветена на първенството на Първа лига – www.fpleague.bg, съобщиха от футболната ни Централа. В нея любителите на футболната игра мога да намерят новини, статистики и факти преди всеки двубой, да проследят витрината със събития на всеки мач на живо, както и да се запознаят с тенденциите в резултатите на своя любим отбор. Новата платформа се финансира от ФИФА по програмата за дигитализация на футболните федерации  - "FIFA Forward Football Development Programme". 

За всеки един клуб е предвидена отделна секция, където неговите фенове могат да се запознаят с резултатите и представянето както на отбора, така и на отделните футболисти в него. Съставите, данните за отборите и информацията за отделните футболисти се генерират от Електронното първенство, което Българския футболен съюз наложи още през 2014 година. Всеки един от клубовете в Първа лига има възможност да променя и добавя информация свързана с отбора и отделните футболисти, тъй като именно чрез Електронното първенство има достъп до своя уникален профил в системата.

„www.fpleague.bg e поредната стъпка напред, с която надграждаме върху проекта ни за Електронното първенство отпреди три години. Смятам, че българският шампионат се нуждае от официален източник на информация, която да бъде достъпна в реално време за любителите на футбола, представителите на медиите и не на последно място на самите клубове. Надявам се, че новата уеб страница ще отговори на  изискванията на динамичното време, в което живеем и ще бъде полезна за всички“, заяви заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев.

Сред следващите цели пред  www.fpleague.bg са вграждането на видео секция, в която да бъдат публикувани кратки репортажи от всеки един двубой от първенството и версия на английски език.