Министър-председателят на България Бойко Борисов говори пред медиите и защити българската нация, която бе жестоко нападната от всички английски медии, заради расисткия скандал, който се разрази на мача между България и Англия.

"Разпоредих на Външния министър Захариева да извика английския посланник и да му предаде, че ние по никакъв начин не сме съгласни България да бъде слагана под общ знаменател. Самата Великобритания имаше огромен проблем с расизма. Техните фенове подмятаха банани и говореха глупости за най-добрите футболисти в света. Не ние сме измислили расизма."

"Срамуваме се от тези няколко човека, но в никакъв случай не можем да допуснем британските медии да коментират България по този начин. В българския футбол със сигурност има повече цветнокожи, отколкото дори на Острова. Вчера имахме трима цветнокожи, те също имаха толкова. Какъв расизъм?"

"Изведнъж излизат и почват да ни дават оценка хора, които са доказани в расизма си. Нашата реакция е много принципна - абсолютно сме против расизма и не сме били расисти като нация. Ние сме спасили евреите, когато другите са ги горили в пещ. Какви расисти?!"

"Освен това ние ги изтърпяхме два дни, какво ли не правиха. И не дадохме оценка на английската нация за тези изтъпления. Така че да не си позволяват да ни наричат "животни", защото тогава вече се възпаляваме ние, и то с право", завърши премиерът.