Юношеският национален отбор на България (родени 2004) стартира с победа 2:1 над регионалната селекция Долна Саксония в първа контролна среща. Тимът е в своя първи реален сбор, като втората проверка е в понеделник пак с този противник.

Стефан Колев и Георги Георгиев, които са регионални селекционери, бяха събрали днес 22 момчета. Тимът като за първи мач се представи добре, демонстрира воля и изтръгна успеха с 2:1 срещу отбор, който е събрал продукти на школите на Волфсбург, Хановер и Айнтрахт (Брауншвайг).

Нашите започнаха устремно, но в 8-ата минута получиха гол. Гостите от Нидерзаксен (Долна Саксония) откриха резултата чрез капитана си Луис Подолски, който завърши контраатака. В 27-ата минута Арлинд Садику можеше да удвои преднината на гостите, но вратарят Иван Маринов спаси с крак. 6 минути по-късно България изравни чрез нападателя на Левски Георги Атанасов, който се възползва от пас на съотборника си Николай Арахангелов. Секунди по-рано Арахангелов можеше да се разпише, но се размина с добра възможност.

През втората част в българската селекция бяха направени 8 смени още на почивката, а Красимир Тодоров затрудни вратаря Йонас Вихерт при първата ситуация за частт. След това и двата отбора създадоха няколко добри възможности за гол, като за Нидерзаксен пропуснаха Никлас Нийхоф и Николо Трезолди. Пет минути преди края на мача българският отбор стигна до победата. Ясен Цеков центрира от фаул и при опита си да изчисти Никлас Нийхоф си вкара автогол. Минута след това вратарят Иван Маринов спаси удар от близо на Трезолди, а в ответната атака чудесно се измъкна Николай Златев. Стражът на германския регионален тим обаче се разтегна и спаси./БТА