Националите на Кипър измъкнаха точка от България в домакинството си от турнира Лигата на Нациите. Те се радваха много, защото тя със сигурност им гарантира третата позиция в групата ни. А това означава участие в дивизия С на надпреварата и следващия път. 

Да, но не точно. Наистина, кипърците няма как да са последни и на тази позиция остава Словения, който със сигурност изпада. Но и мястото на тима от Острова на Афродита все още не е съвсем гарантирано, защото може да изпадне и като трети. 

Защото в дивизията има една група с три отбора (Група 1 с Израел, Шотландия и Албания), ще се наложи и един от завършилите на трето място тимове да изхвърчи. Затова се прави отделно класиране между третите в групите и този с най-лоши показатели от тях, в следващото издание ще играе при най-големите слабаци. 

В това миникласиране се взимат предвид само резултатите срещу първите два отбора в класирането. А Кипър събра само една точка от тези битки - именно снощи срещу България, останалите четири бяха срещу Словения - и засега заемат последната позиция в това миниподреждане. 

Пред тях засега са Румъния, Унгария и Албания, които са с по три точки. Към този момент, единственият шанс пред момчетата на Ран бен Шимон е в последния кръг задължително да победят Норвегия като домакини и така биха събрали 4 точки. 

Разбира се, класирането има огромна вероятност да се промени драстично и в зависимост от резултатите в другите групи, които могат да изпратят на последното място в тях съвсем различни тимове и така показателите да се променят още повече. 

Но към този момент, Кипър е на последното място и оцеляването в тази дивизия минава единствено и само през победа над Норвегия. А такава развръзка ще отвори широко вратите на България към първото място и продължаване в елиминационната фаза на турнира. Какво ще се случи, предстои да разберем съвсем скоро.