УЕФА ще вземе решение за наказанието, което ще получи България за инцидентите по време на двубоя с Англия от европейските квалификции, на 28 октомври. Тогава Дисциплинарната комисия към европейската футболна централа ще разгледа казуса за случилото се на стадион “Васил Левски”.

Срещу България са повдигнати четири обвинения - в расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушаване на реда по време на изпълнението на националните химни и показване на повторения на таблото на стадиона. Тъй като това не е първо обвинение за расизъм, а и заради сериозния отзвук в световните медии, се очаква наказанието да бъде доста тежко.

Стана ясно, че от УЕФА са повдигнати две обвинения и срещу Английската футболна асоциация. Първото е за нарушаване на реда по време на националните химни, а второто е за неосигуряване на достатъчно стюарди в сектора за гости.

Прави впечатление обаче, че от европейската централа не са повдигнали обвинение срещу английските фенове, които също скандираха нецензурни песни по време на срещата и показваха нацистки поздрави.