И на България, и на Англия бяха повдигнати обвинения от УЕФА по повод снощния мач от квалификациите за Евро 2020. След рекордната ни домакинска загуба 0:6 и двете държави рискуват санкции от европейската футболна централа.

Двубоят беше белязан от расистки скандирания и фашистки поздрави, отправени от групи родни запалянковци, като в резултат на това играта беше прекъсвана на два пъти през първото полувреме. Днес заради огромния скандал президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде обсъдена на Изпълком в петък.

В същото време УЕФА потвърди, че на нашата държава са повдигнати четири обвинения, в това число за расистко поведение под формата на „песни” и „нацистки поздрави”. Има също и такова за хвърлени предмети, друго за прекъсване на английския национален химн и показване на повторения чрез екрана на стадиона.

След мача английските нарушения също не бяха подминати. Островната страна ще трябва да отговаря за прекъсване на българския химн, а също и за неподсигуряване на достатъчен брой пътуващи стюарди.

Все още няма дата, на която Дисциплинарната комисия по етика и контрол на УЕФА ще обсъди случая.