Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт не знае какво е трябвало да бъде наказанието, наложено на България за расистките прояви в София по време на евроквалификациите между двата отбора през миналия месец. Специалистът обаче още веднъж изтъкна ролята на капитана на "лъвовете" Ивелин Попов и неговият опит да успокои феновете.

"В главата ми е техният капитан Ивелин Попов, който може би е най-смелият човек на терена онази вечер. Да отидеш при собствените си фенове, когато съперникът те разбива, и да се опитваш да им повлияеш, по начина, по който той го направи, е изключително похвално. Така че аз определено не бих искал да видя как той понася някакво индивидуално наказание. Освен това на стадиона имаше много деца, които искаха да се снимат с нашите играчи. Така че ние завързахме и приятелства там. 

Изобщо не става дума за това да се вглеждаме в България и да мислим, че всичко там е сбъркано. Очевидно имаше хора на стадиона, които не трябваше да са там. Но такива хора има и на нашите стадиони. Ние може би имаме повече ресурси да не ги допускаме да влизат на стадионите. Това е нещо, което някои страни трябва да започнат да правят по-добре. 

Трябва да продължим със санкциите и те да стават все по-големи и по-големи, но не бих могъл да ви кажа кои биха били правилните наказания", заяви Саутгейт.