Капитанът на националния отбор Ивелин Попов коментира победата над Чехия, която се явява и негова последна с националната фланелка. 

"Изпитвам щастие, удовлетворение от играта. Най-вече съм горд, че си спазих думата си и спечелихме. Много се радвам за победата, няма значение, че са се класирали. Това е мач на национално ниво, никой не може да си позволи да дойде отпуснат. Радвам се, че победихме", заяви Попето.

"Не съм си променил решението относно отказването, дадох дума. Колкото и да ни е тежко - на мен, на жената, на децата. Дал съм дума и връщане назад няма. Мисля, че ще съм отново в тази среда под една или друга форма. Шефът на стадиона ми е приятел така, че ще ме пуска, ако имам желание."

"Хубаво е, че Краев е готов да заеме мястото ми. Поздравявам го за включването му днес в мача. Говорих с треньора, казах му да търси скоростни играчи, защото много малко хора подкрепяме атаката. Трябва да се търсят такива футболисти, зад центъра, да атакуват и да подкрепят втора линия."

"Смея да твърдя, че съм натрупал доста голям опит от треньорите, с които съм работил. Работил съм със светилата на футбола в Русия. Записал съм си доста тренировки и имам някои познания", заяви Попов.

"Вчера казах на Дерменджиев кой трябва да е капитан. Сега не искам да го обявявам, за да няма напрежение и спекулации. Предложих трима-четирима, с които трябва да се говори и да се прецени. С Десподов също си говорих - оттук нататък той ще е един от хората, които трябва да водят отбора. Трябва да е отговорен и да отговаря за целия отбор."

"Всички ме поздравиха след като разбраха, че се отказвам. Всеки дойде при мен, надяваме се да те видим отново. Аз им казах: момчета наслаждавайте се на победата.

"Лидерите трябва да са повече, един човек не може да направи нищо. Не е магическа пръчка. Това казах на Десподов и Малинов - така се става лидер. Когато играеш за отбора, отборът ще играе за теб и ще изпъкнеш. Когато играеш за себе си, нищо не можеш да направиш", заяви Попето.