Български футболист е влязъл в съблекалнята на Англия на почивката на мача в понеделник на Националния стадион "Васил Левски". Той е търсел капитана на "Трите лъва" Хари Кейн, за да му обясни, че расистките атаки към неговите съотборници са били предварително организирани и са целели мачът да бъде прекратен, а не са били насочени да обиждат играчите. 

Тази информация излезе във вестник "Мирър", който се позовава на източници от съблекалнята на английския отбор. Вярва се, че тази намеса на родния футболист, чието име не се споменава, е успяла да накара англичаните да излязат за второто полувреме на двубоя. 

След края на мача стана ясно, че албионците са имали намерение изобщо да не се появяват на терена за втората част на мача в знак на протест срещу расистките възгласи и жестове от трибуните по време на първата част на мача. Той беше спиран на два пъти, за да бъде отправено предупреждение към трибуните да се спре с тези деяния. 

Капитанът на България Ивелин Попов дълго време убеждаваше зрителите да спрат с това поведение веднага след края на първата част. Поведението му беше похвалено от британските медии, но не се съобщава дали той е посетил английската съблекалня на почивката.