България започна с равенство 1:1 срещу Черна гора евроквалификациите за UEFA EURO 2020. В по-голямата си част мачът бе равностоен, но черногорците могат да съжаляват много повече за пропуснатата възможност да започнат с победа, тъй като направиха по-сериозните пропуски. Стефан Мугоша изведе Черна гора напред в резултата в 50-та минута. България стигна до изравнителния гол след изключително спорно съдийско решение. Френският арбитър Руди Буке свири дузпа за България в 81-та минута, въпреки че нарушението срещу Станислав Костов бе извършено извън наказателното поле на Черна гора. Наказателният удар бе реализиран от Тодор Неделев в 82-та минута. В добавеното време на срещата двата отбора пропуснаха по едно много чисто голово положение и пропиляха заключителните си шансове да стигнат до крайния успех в двубоя.

България организира многоходова атака в 8-та минута. Тодор Неделев шутира от границата на наказателното поле на Черна гора, но топката се спря в главата на Томашевич. След това Даниел Петкович се намеси решаващо и улови топката преди с нея да има възможност да играе Спас Делев. 

Спас Делев центрира в наказателното поле на Черна гора в 15-та минута, където топката стигна до Тодор Неделев, а той шутира, но ударът му бе блокиран от Жарко Томашевич. 

Най-сериозният пропуск през първото полувреме бе направен от черногорците в 18-та минута.  Мирко Иванич се възползва от грешка в българската защита и излезе сам срещу Николай Михайлов, след което стреля, но вратарят успя да спаси и топката излезе в корнер. 

Тодор Неделев центрира от корнер в наказателното поле на Черна гора в 21-та минута, където Васил Божиков стреля с глава, Вешович не успя да изчисти топката, след което се наложи Стойкович да чисти от гол линията. 

След грешка в защитата на Черна гора в 29-та минута се откри добра възможност пред Страхил Попов, който стреля, но неточно в аут. В 30-та минута последва коварно изпълнение на фаул от страна на Спас Делев, Георги Костадинов не успя да засече топката, а Петкович се намеси и изби в корнер. 

84 снимки

Черна гора поведе в резултата в 50-та минута. След нова грешка в отбраната на България, Стефан Мугоша овладя топката, финтира Васил Божиков и Петър Занев и с много красив удар вкара топката в десния ъгъл на вратата на Николай Михайлов. 

Ивелин Попов отправи далечен удар в 57-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Черна гора пропусна невероятна възможност да удвои своята преднина в 60-та минута. Бечирай направи двойно подаване с Иванич, след което последният излезе сам срещу Михайлов, но стреля встрани от десния стълб. 

Марушич организира много опасна контра атака в 63-та минута. Той преодоля голяма част от терена, но в последния момент бе спрян от Петър Занев, който направи отличен шпагат и му отне топката.

Стефан Мугоша отправи опасен удар в 64-та минута, но встрани от левия стълб на вратата на Михайлов. 

Ивайло Чочев получи тежка контузия в 67-та минута и бе изнесен на носилка, след което с линейката бе откаран до софийска болница.

Страхил Попов центрира в наказателното поле на Черна гора в 72-та минута, където Георги Костадинов стреля с глава, но право в ръцете на Петкович. 

След центриране в наказателното поле на Черна гора в 77-та минута се получи разбъркване, Петкович не успя да улови топката и я изпусна, но след това не се стигна до голов удар. Николай Бодуров центрира в наказателното поле на Черна гора, където Ивелин Попов се пребори за топката и стреля, но Даниел Петкович успя да спаси

Страхил Попов центрира в наказателното поле на Черна гора в 79-та минута, Спас Делев пробва удар със странична ножица, но неточно встрани от левия стълб на вратата на Петкович.

Съдията Руди Буке свири дузпа за България в 81-та минута. Йовович фаулира Станислав Костов и съдията Буке посочи бялата точка, въпреки че нарушението бе извършено извън наказателното поле. 

Тодор Неделев реализира дузпата в 82-та минута и изравни резултата – 1:1.

Страхил Попов отправи опасен удар от дистанция в 87-та минута, но топката профуча над напречната греда и излезе в аут.

България можеше да стигне до пълен обрат в срещата във втората минута на добавеното време. След груба грешка на защитник на Черна гора, топката стигна до Мартин Минчев, който излезе сам срещу Петкович и стреля, но встрани от десния стълб, в аут. 

Черна гора пропиля своя шанс да отбележи победен гол в третата минута на добавеното време на срещата. Болиевич излезе сам срещу Ники Михайлов и стреля, но вратарят на България плонжира и изби в корнер. 

В понеделник България гостува на Косово от 21:45 часа във втория си мач от евроквалификациите.


Още по темата:

Хубчев: Имахме положения, от които можехме да се възползваме

Михайлов: Отборът има потенциал

Мартин Минчев: Исках да вкарам гол

Тумбакович: Точката е добра за нас

Неделев: Не мисля, че трябва да съжаляваме

Славчев: Съжалението е огромно!


БЪЛГАРИЯ - ЧЕРНА ГОРА 1:1

0:1 Стефан Мугоша 50'

1:1 Тодор Неделев 82'(дуз)


 

България (4-2-3-1): Николай Михайлов – Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Петър Занев – Георги Костадинов, Ивайло Чочев – Спас Делев, Тодор Неделев, Галин Иванов - Ивелин Попов /к/

Селекционер: Петър Хубчев

Черна гора: (4-2-3-1): Даниел Петкович – Филип Стойкович, Жарко Томашевич, Марко Симич, Адам Марушич - Никола Вукчевич, Мирко Иванич – Марко Вешович, Стефан Мугоша, Марко Янкович, Фатос Бечирай.

Селекционер: Любиша Тумбакович

Съдия: Руди Буке (Франция)

Стадион: "Васил Левски" (София)