Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че за да тръгне напред българския футбол е нужна мащабна реформа в детско-юношеския футбол, тъй като това е единственият начин да започне производството на по-класни футболисти. 

"Хубаво е, когато националният отбор побеждава. Аз днес не искам да говорим за футбол, искам да си говорим за това, което беше на стадиона, който беше празен. Нашите момчетата се постараха за децата, които бяха на мача. Искам да се обърна към всички президенти на клубове, всички президенти на фенклубове: дайте да не допускаме повече такъв срам, дайте да бъде толерантни, ние не сме расисти, толерантни хора сме, нека не сме свидетели повече на такова нещо",започна министърът. 

"Надявам се на по-добри дни, трябва да направим сериозна реформа в детско-юношеския футбол, за да тръгнем напред и наистина да успеем да гоним реални цели".

"Чакаме да имаме Конгрес, който да донесе необходимите промени. Нашата работа е да предвидим демократичен избор. Господин Лечков има законно право да подаде своите претенции".

„Има Изпълком и БФС има ръководни органи, които да вземат решения. Надявам се на Конгреса да има свежи идеи и да тръгнем по нов път, който да включва работа в детско-юношеските школи".

„Оптимист съм за българския спорт. Резултатите ни всяка година се подобряват. Проблеми във федерациите винаги ще има, това е част от демокрацията. Нашата работа е да няма натиск върху клубовете от страна на федерациите“.

„Не искам да спекулирам дали ще се класираме. Ние трябва да гледаме по-мащабно. Това ще стане с работа в детско-юношеския футбол и чак тогава ще съм оптимист“, завърши Красен Кралев.