Бившият наставник на Лудогорец и Левски Георги Дерменджиев е фаворит за нов селекционер на България. Това твърдение е на вестник "Труд". Според изданието, опитният специалист вече е дал съгласието си на БФС, че е готов да поеме "лъвовете".

Двете страни вече са провели разговори в тази насока, тъй като до следващите мачове на "трикольорите" остава по-малко от месец. Вицепрезидентът в оставка на футболната централа Йордан Лечков е в трескаво търсене на нов селекционер, след като Красимир Балъков подаде оставка в петък. 

Изданието твърди още, че Дерменджиев е съгласен дори и на краткосрочен контракт. Именно такова е желанието на отговорника за националния отбор Йордан Лечков, натоварен със задачата да намери заместник на Балъков. Шефът на БФС е говорил с Дерменджиев да поеме България до баражите за Лигата на нациите през март.

В края на миналата седмица стана ясно, че "лъвовете" със сигурност продължават в следващата фаза на турнира, която може да осигури квота за Евро 2020. Президентът на Славия Венци Стефанов говореше за трима други фаворити за поста - Иван Колев, Ясен Петров и Николай Киров.