Националният селекционер Ивайло Петев даде интервю пред журналистите по повод предстоящата контрола с Румъния, както и засегна темата за капитанската лента и евентуалното завръщане на Димитър Бербатов в националния тим.

"Трябва да направим всичко възможно да направим поне една контрола. Лошото е, че няма официална дата и имаме някакви трудности. Но по този начин ще имаме възможност да видим други момчета, които нямаше да попаднат в списъка, ако всички бяха дошли, така че, с които момчета дойдат на лагера, ще може да ги видим в игрова обстановка", заяви Петев в интервю пред Нова телевизия.

"Няма официална дата и не можем да ги задължим по никакъв начин", отговори Петев на въпрос дали е доволен от тези клубове, които пуснаха играчите си и тези, които не го сториха.

"Говорил съм два или три пъти с него, до мача с Италия има много време, ще видите кой ще е капитан. На тази тема не сме говорили", отговори националния селекционер на питане дали Ивелин Попов ще е капитан на националния отбор.

"Говорил съм с мениджъра на Бербатов, не с него, отговорих на ваши колеги на този въпрос", коментира Петев по повод темата с евентуалното завръщане на Димитър Бербатов в състава на "трикольорите".