Националният селекционер Ясен Петров коментира предстоящия втори мач от Световните квалификации срещу Италия, както и анализира първата среща срещу Швейцария. Двубоят е в неделния ден от 21:45 часа, а Gоng.bg ще го проследи за вас минута по минута.

"Ще преценим за Кирил Десподов, съхранихме Андрей Гълъбинов в първия двубой. Не беше много приятно, това което ни се случи за 12 минути. Такова торнадо ни се зави. Нямахме и контролна среща, няма да се оправдаваме, не беше приятно, но швейцарците искаха да ни разгромят. Хареса ми реакцията, не сме магьосници, имахме и 4-ма дебютанти. Трябва да стъпим на реакцията на играчите след почивката", коментира Петров.

Антон Узунов
17 снимки

"Бяхме дали задачи, но всичко което искахме ние, не се получи през първата част. Атмосферата в отбора е отлична, аз съм човек, който ще си носи отговорността. Искаме да стъпим на нещата от второто полувреме, може да се сбием, може да реагираме, да покажем, че имаме зъби. Това трябва да покажем във втория мач, имахме три дни за подготовка. Швейцария е машина, отбор създаван в продължение на 7 години. Допуснахме много грешки в рамките на 12 минути, детински грешки, момчетата показаха прекалено желание. Съжалявам за тази продукция, винаги ще подкрепям футболистите", добави той.

"Три три само работих с тези хора, аз и моят екип сме ги избрали, в този мач трябваше да има повече опит, и сега бих ги избрал. Ще си направим изводите, това беше първи двубой. Сблъскваме се с реалността, това е нов отбор, с нови хора, искаме да вкараме млади момчета", каза още Петров.

"Трябва ни време, имаме нужда от подкрепа, казах го. Дайте да си говорим за Италия, критики към мен, трябва да има подкрепа към футболистите, това са нашите футболисти. Може да сме сбъркали някъде, но тук са най-добре играещите футболисти в момента", каза още той.

"За всеки мач имаме стратегия, едната промяна е пред вас, ще има промени за мача. Днес имаме една тренировка, в която ще вкараме идеи. Искаме да отстраним негативните неща и да стъпим на позитивното. Искам повече да ме слушат и психически да са по-позитивни. Ако те не бяха реагирали щяха да ни вкарат повече, атмосферата е много позитивна. Трябва да вървим напред, подготвени сме, дано 13-ия им е фатален, в рамките на шегата".

"Ние много трудно играем през три дни, ще направим освежаване в някои линии, искам да не се страхуваме, искам да покажем, че имаме зъби. С 4-5 тренировки, ако има някой магьосник да заповяда, ако има критики - към мен, не към играчите. Искам да покажем, че можем да отговорим на съперника. Трябва да сме позитивни, ще ги подкрепям докрай, нека да има подкрепа към играчите, не към мен. Футболът е психология, трябва резултат, знаехме, че швейцарците се разбират без да се гледат. Ако бяхме посъбрани, да не приемем така играта, да бяхме по-напред, нещата можеше да се получат. Това ни е първият сблъсък и то срещу сериозен противник, искаме да преобърнем това нещо, искаме да им вдъхнем увереност. Не се плаша от трудностите", каза още селекционерът.