След отказването на капитана Ивелин Попов от националния отбор след 90 мача за него, следващият по брой двубои от настоящия състав се нарежда Петър Занев. 34-годишният бранител има 42 срещи за България и от най-дълго време е в представителния тим. 

Футболистът на ЦСКА анализира представянето на "лъвовете" в изминалите евроквалификации, като отчете, че настоящото поколение е претърпяло провал в сравнение с предшествениците си. Според него, Попето ще липсва изключително много на състава занапред. 

"Решението на Ивелин беше неочаквано за всички нас. Той дълго време беше капитан на отбора, но ние като цяло не успяхме да запишем добри резултати в тези квалификации, а и в предишните. Той сам каза, че дава път на младите и това си е негово лично решение."

"Уважаваме го много, макар че за нас е огромна загуба неговото отказване, защото губим лидер и играч с огромни качества. Но така е във футбола - ветераните си отиват, идват младите момчета на тяхно място. Той играе в Русия, аз също съм играл там и знам колко е трудно да пътуваш хиляди километри, докато другите почиват. А и семейството му го чака в Русия."

"Той всеки мач играеше на 100% и това е във всичките му 90 битки за родината. Той можеше да направи разликата винаги. Надявам се, че федерацията ще го почете подобаващо, той го заслужава. Сега вече треньорът ще реши кой ще е капитан на неговото място. Не мисля, че този въпрос е най-важен сега, трябва да го помним като голям лидер, който даваше всичко от себе си винаги."

"Липсата му ще се усеща, защото сега нямаме играчи като Христо Стоичков, Боби Михайлов, Емил Костадинов, които бяха звездното поколение от САЩ'94. После дойдоха другата вълна с Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров, подпомагани от Красимир Балъков. Те оставиха дълбока диря, докато нашето поколение се попровали малко", заяви Занев пред "РИА Новости".