Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов попадна в новинарските емисии в Русия, но не с някой феноменален свой гол, напротив. Попето направи невероятен пропуск за своя Ростов в мача с Тамбов от 10-ия кръг на шампионата и медиите в страната се чудят как може изобщо да се случи това. 

Той получи топката на метър от вратата в 37-та минута, пред него нямаше вратар, а защитниците бяха сравнително надалеч. И при цялата тази изгодна позиция за гол, той прати топката високо над вратата. А в следващата атака Тамбов изравни за 1:1, преди в крайна сметка да се поздрави и с пълния успех за 2:1. 

В началото на двубоя, още при резултат 0:0, българският футболист направи и дузпа за Тамбов с непремерено влизане в краката на съперник, но за негов късмет домакините в този двубой в пропиляха. Все пак Попов участва в атаката при единствения гол за Ростов, когато нахлу в половината на противника, беше фаулиран, реферът даде авантаж и в крайна сметка при развитието на нападението се стигна и до попадението. 

Но в Русия говорят единствено за пропуска на капитана на България, като медиите го определиха като "Пропуска на века". Други обаче припомнят, че съвсем наскоро имаше подобен пропуск, пак в мач на Ростов, но този път тимът беше от печелившата страна. 

На 31 август Лука Джорджевич можеше да се разпише за Локомотив Москва и да направи 2:2 в столицата срещу Попето и компания, но на два пъти беше спрян на голлинията от защитника Евгени Чернов. Е, сега Ростов се оказа на обратната страна на късмета, както и Попето.