Рекордьорът по голове за националния отбор Димитър Бербатов смята, че "лъвовете" имат своите шансове да се класират за Европейското първенство догодина. Според него, сега в състава ни няма големи звезди, като самия него и Христо Стоичков, но това не бива да пречи на опциите на четата на Петър Хубчев за място на Евро 2020. 

"Трикольорите" са в една група с големия фаворит Англия, както още Чехия, Черна гора и Косово. Според Бербо, именно островитяните са големият фаворит да завършат на първо място, каквито са очакванията и на повечето анализатори. 

"Англия е големият фаворит в нашата група, в това няма съмнение. И те ще се класират като лидери на Европейското първенство. Всеки в групата е наясно с това и затова всички останали тимове ще се борим за второто място."

"България не може да се сравнява с Англия, но имаме млад състав. Момчетата се подкрепят на терена и играят както един за друг, така и за цялата страна. Докато не ги е страх да излязат и да играят футбол, дотогава те имат всички шансове да се класират."

"Сега в отбора няма суперзвезда, както в предните години. Помислете само как беше в ерата на Христо Стоичков или пък с мен в отбора, както и с двамата Петрови. Но сега има едно момче, което всички да гледат - Кирил Десподов, който сега играе в Каляри в Серия А. От него блика талант, много бърз и опасен е и определено може да причини опасности за противника."

"Искам малко да погледна в бъдещето и да коментирам мача ни с Англия. Винаги търся изненадите и ако успеем да измъкнем точица на "Уембли", това ще е като победа за нас", коментира Бербатов в своята колонка при световен букмейкър.