Английските медии разкъсаха родното общество, обобщавайки всички българи под расизма "животни" и "расисти" заради изцепките на шепа отрепки по време на двубоя България - Англия в понеделник от евроквалификациите. Но в същото време не написаха и една критична думичка за феновете от Острова, които обърнаха София, а преди това и Прага, с краката нагоре. 

Столичани с право се възмущаваха от действията на островитяните, които потрошиха куп заведения, нападаха беззащитни жени и обърнаха престоя си в България на истинска вакханалия. Но върхът на цинизма е, че в Англия същите тези животински прояви бяха неглижирани, а местните фенове са изкарани жертви на "българските расисти". 

Вестник "Дейли Мейл" публикува разказ на 18-годишен младеж от Болтън, който разкрива как е бил "преследван" от група ултраси на ЦСКА в Борисовата градина, защото с баща си и по-малкия си брат снимали лепенките на свастики из парка. 

И заедно със спътниците си намерили спасение в близък хотел, където се криели още стотици невинни жертви на българския расизъм от Англия. Въпросният тийнейджър обявява пред изданието, че повече никога нямало да стъпи в България заради жестокия страх, който изпитал. 

"Бяхме твърде уплашени, за да се върнем на улицата. Беше страшно. Полицията свърши доста добра работа, но определено беше страшно, когато ултрасите бяха зад нас. През цялото време сърцето ми биеше много бързо. Аз съм на 18 и имам опит, но наистина се притесних", са думите на въпросния английски фен. 

И нито дума за погромите из София, на божите кравички от Острова...