Селекционерът на младежкия национален тим Тони Здравков обяви, че тимът му ще търси победи в предстоящите две контроли срещу Кипър и Австрия, тъй като отборът му има нужда от „самочувствие“.

„При всички положения в двете контроли ще търсим добра игра и съответно победи. Те дават самочувствие, а аз смятам, че тези футболисти имат нужда от самочувствие. Доста неща има да изчистваме, тъй като с националните отбори имаме на разположение само 4-5 дни преди мачовете. Времето не стига за кой знае за какви неща да се правят. Треньорите разчитат повече на индивидуалните качества и се стараят да наблегнат на отборната игра“, коментира селекционерът на младежите.

„Момчетата, които попадат в националния отбор имат огромното желание да се изявяват. Имат нужда от международна сцена. За тях тези контроли са плюс и едва ли на някои от тях им минава в главата, че пропускат няколко дни от почивката си заради тези мачове. Смятам, че това е изцяло в тяхна полза“, продължи Здравков.

„Кипър един отбор от нашата черга, тъй като в класацията на УЕФА сме близо един до друг. За съжаление сме по-близо до тях, а не до Австрия, които са на челни позиции. Смятам обаче, че и двата двубоя ще бъдат интересни и равностойни“, каза още той.