„Жребият е такъв, какъвто е. Не можем да си избираме противниците. Тежки съперници. Хърватия няма допуснат гол в квалификациите. Резултатите им са стряскащи. Тежка група, но то и няма лека група. З нас е радостно и престижно, че се изправяме срещу такива отбори. Ще се опитаме да се надиграваме и да дадем най-доброто от себе си, за да се представим на ниво. И трите ни съперника са равностойни“, заяви пред Гонг националният селекционер на тима ни до 17 години Александър Димитров след жребия за Европейското, което ще се проведе в България тази година.

„Ние се подготвяме, за да отговорим на нивото, което имат те. Единственият проблем е времето. Предишното ни класиране беше плод на една системна и последователна работа. Не мога да пророкувам за шансовете. Ще играем за победа срещу всеки противник“, каза още Димитров, а на въпрос, дали се притеснява от подобно представяне както състава на Лудогорец в младежката Шампионска лига, специалистът отговори:

„Не искам да правя такива сравнения, въпреки че когато говорим за Лудогорец, там става дума за клубен отбор. Надявам се нашето представяне да бъде по-достойно. Във футбола има закономерности.“

„Последните няколко години детско-юношеският футбол се развива по много достоен начин нагоре. Тази инерция трябва да продължи и някои неща трябва да се усъвършенства въпреки всичко. Няма нищо лошо да се залага на млади състезатели“, завърши Александър Димитров.