Младежкият национален селекционер Антони Здравков коментира за Гонг изтегления днес жребий за Евро 2017 в Полша. България попадна в група 5 заедно с отборите на Дания, Румъния, Армения, Уелс и Люксембург.

„Предварително бяхме поставени на предпоследната позиция, тъй като такава ни беше урната. Надявам се в края на квалификационния цикъл да бъдем доста по-напред”, започна Здравков.

„Тепърва предстои разузнаването на противниците. Моята лична цел, която поставих и пред отбора е да направим максималното и ако можем да се преборим за класиране на Европейското първенство в Полша. В групата сме шест отбора и мисля, че всички са равностойни. Може би само Дания е изявеният фаворит, но всички останали имаме своите шансове”, категоричен бе младежкият селекционер.

Той засегна и предишния ни сблъсък с „червения динамит”, който завърши позорно за българските младежи – 1:7. „Във футбола няма реваншизъм и всеки мач е сам за себе си. Надявам се в предстоящите двубои да сме по-добри от тях. Аз съм силно обнадежден, че нашите футболисти ще покажат различно лице не само на мача с Дания, но и с всички отбори!”

„Програмата вече е ясна. Започваме кампанията на 31 март, като гости на Уелс”, сподели бившият наставник на Левски и добави: „Моето и на БФС желание е да направим една контрола преди този двубой. Всичко отново ще опре до клубовете – да се искат разрешения да пуснат играчите си. Ако те не пуснат тези играчи, които искам няма да има смисъл от такава контрола!”