Селекционерът на България Ивайло Петев иска от момчетата си да търсят всички шансове в мача с Италия в неделя, за да се представят по-добре от досегашните си сблъсъци. Въпреки че "лъвовете" са без особени шансове за класиране, за Петев този двубой е важен, защото е срещу лидера. 

"Дали пречи или помага липсата ни шансове за концентрацията, ще видим утре. Трябва да сме по-убедителни и по-смели. Ще играем срещу водача и се надявам да стане добър мач и по-добрият да победи." 

"За нас всеки мач е важен и ще търсим нашите шансове в този сблъсък. Не подценяваме нищо в зависимост от последователността на двубоите ни в евроквалификациите. Искаме да се представим на ниво", сподели Петев.

В Италия се интересуват дали играещият там Ивайло Чочев ще е титуляр и селекционерът отговори положително на такъв въпрос. Той иска още повече наши играчи да последват халфа в италианския елит.  

"Най-вероятно Чочев ще играе и се надявам да се представи добре, той е наш приоритет. Нямаме причина да не го ползваме в този двубой, както и другите играчи.  За жалост, твърде малко играчи имаме в чужбина. Надявам се в най-близко бъдеще още наши играчи да попаднат в отбори като Палермо, дори и по-добри. Нека играят в Серия А." 

"Надявам се утре всички играчи в нашия отбор, които участват, да се противопоставят по най-добрия начин на силните страни на Италия и да ги неутрализираме. Колкото до Божинов, той има проблеми отпреди десетина дни, което наруши подготовката му. Ще преценяваме в последния момент за него", сподели още Петев.